Sfeervolle woon-ideeën


Zondagmiddagwandeling. En het was druk buiten! We kwamen veel andere wandelaars tegen, en iedereen wilde hetzelfde: genieten van een mooie en zonbeschenen winterdag.

In de jaren zeventig wilde ook iedereen hetzelfde, maar dan binnen. In de serie “Creatief bezig zijn voor de vrouw” verscheen een deel met “Sfeervolle woonideeën“. Hierin typische decoraties uit die tijd, en veel ervan is leuk om weer te zien of opnieuw of alsnog te maken. Ik zag een hoofdstuk over Rya tapijten om zelf te maken (met die typische lange polen), over Tiffany lampen, over zelf stoelen bekleden, over sierzomen aan rolgodijnen. Ik kwam ook het margriet-borduurwerk weer tegen wat ik al in veel meer boeken ben tegengekomen. Ook veel basisbeginselen van het patchwork, wat in die tijd op kwam zetten. Bij deze hoofdstukken veel eigentijdse toepassingen die we nu retro noemen. En nog veel meer. De pagina’s in m’n shop geven een indruk.

Maar op zondagmiddag buiten een wandeling maken, en helemaal nìks zien van wat in de mode is of was, dat is ook erg lekker!
Sfeervolle bos-ideeën!
En in één foto is duidelijk hoezeer bruin en wit een geweldige combinatie was en is. Voor binnen en buiten!

Bewaren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013