Sneeuwstorm

Een sneeuwstorm raasde over ons land. In de nacht van zondag op maandag was er meer dan een uur windkracht 8 gemeten tijdens in combinatie met sneeuwval. De laatste keer dat daar sprake van was, was tien jaar geleden, en de keer dáárvoor was 25 jaar geleden. Een sneeuwstorm in ons land en in onze tijd is dus bijzonder.

Zondagochtend. Alles is nog stil. Heel voorzichtig schuif ik het raam open zodat het sneeuwmuurtje wat daar tegenaan is geblazen blijft staan. Het bovenste topje is maar een paar millimeter dik en daar balanceer ik een klein kussentje op. Het is nog niet zo aantrekkelijk om er nu al op uit te trekken en andere foto’s te maken. Misschien straks. Twee kleine kussentjes om jullie te groeten op deze besneeuwde zondagmorgen. Het bovenste kussentje is ‘dubbelzijdig’ geborduurd, door iemand anders. De onderste maakte ik vorig jaar zelf. Iets kleins, temidden van een grote witte wereld.

Er is discussie of de verwachte sneeuwstorm wel onder ‘code rood’ had moeten vallen. Code-rood-wit-blauw dan maar; hier ligt genoeg.

4 gedachten over “Sneeuwstorm”

 1. Ja, Margriet, ik vind ook dat we best even “dramatisch” mogen doen over de sneeuwstorm, de vorige is al zo lang geleden! Ook ik heb vanmorgen een paar foto’s gemaakt van de “sneeuwduinen” (-tjes) in onze tuin, maar dan wel vanuit de warme kamer 😉 .
  Mooie zondag gewenst!
  Groeten van Digna

  1. Mee eens hoor, hier in het midden van het land ligt echt een dik pak en die harde wind erbij maakt het echt anders dan anders. Ik vind het een mooi gezicht en heb de stoelen omgekeerd om zo de hele dag naar de tuin te kunnen kijken met de dwarrelende sneeuw.

   1. Wij zetten ook geen stap in de achtertuin, het paadje ligt inmiddels zo’n 20 centimeter hoger dan normaal ;). Het zou jammer zijn om dat te bederven. De narcissen staan al ruim 10 cm boven de grond maar daar is nu ook al niets meer van te zien. Hopelijk is het een warm dekentje, zodat ze straks extra mooi gaan bloeien, ik kan niet wachten! (Duidelijk geen wintermens).
    Ik geniet wel van je foto’s!
    Groeten van Digna

    1. Vandaag gaan we toch maar eens via de achterdeur door de tuin lopen, om de containers te kunnen bereiken. We hebben een paar keer helemaal omgelopen, via de straat naar het achterpad. Dus we hadden er wel wat voor over om het een paar dagen zo mooi te houden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.