Stomme post

De post kondigt aan dat ze langer gaat doen over de bezorging, zo lees ik net in het nieuws. En dat alleen maar omdat ze ‘minder winst hebben gemaakt dan gehoopt’. Wat een onzin, ze hadden gewoon staatsbedrijf moeten blijven en helemaal niet aan die stomme winst moeten denken, en gewoon hun werk goed doen!

Voor mij als webshop is dit best wel balen. Ik hou ervan als mensen mij de dag na een bestelling verbaasd mailen met “Het pakje is er nu al!” Ik heb altijd m’n best gedaan om een bestelling zo snel mogelijk bij de klant te krijgen, en nu heb ik daar straks dus geen invloed meer op.

Het was iedereen natuurlijk al langer opgevallen dat de post wat onbetrouwbaarder is geworden. Zo zat ik zelf zaterdag op een aangekondigd pakje te wachten, wat de vorige dag op de post was gegaan, en dan komt eerst het weekend er weer tussen, en op maandag is er helemaal geen postbezorging, en nu komt het dus morgen pas. Stom hoor!

De post heeft de laatste jaren veel tariefverhogingen doorgevoerd, en nu wordt ook nog eens de service slechter! Dat is echt balen!
Nou, ik had gewoon zin om even te ranten, en schudde m’n postzegelbakje leeg terwijl het al schemerde dus ook niet eens een goede foto. Gewoon even stoom afblazen. En ja, ik weet dat er veel ergere dingen zijn, en dat is het hem ook juist. Daar voelen we ons óók machteloos over, en dan heb je ineens de neiging om boos te worden op iets wat veel minder belangrijk is.

Ik kom er nog wel eens op terug, op die postbezorging. Ik wil natuurlijk nog steeds dat alles zo snel mogelijk wordt bezorgd na een bestelling. Maar misschien gaat het toch wat veranderen.

2 gedachten over “Stomme post”

  1. Ik voel met je mee, zou ook vrijdag een pakje krijgen volgens de app maar helaas dat lukte niet. (woensdag verstuurt) Dan denk je dat het op zaterdag komt, logischerwijs. Maar nee…. nu maar duimen dat het er vandaag bij zit. Volgens post.nl komt er steeds minder post…. maar manlief is postbode en plust regelmatig minuten ( soms half uur) bij omdat er zoveel is. En dit jaar hebben ze veel winst maar eigenlijk verlies ten opzichte van vorig jaar (??) Maar ik denk wel genoeg voor een flinke bonus voor de top, want die hebben er hard voor gewerkt….. toch? En inderdaad wat een verschil met vroeger, staatsbedrijf. Toen er nog veel handmatig moest gebeuren…. Maar je kaartje voor oma d’r verjaardag voor 17.00 uur op de bus was er de volgende dag rond koffie tijd 😉

  2. Ja de postbezorging is belabberd. Als ik iemand een kaartje wil sturen voor zijn/haar verjaardag dan doe ik dat tegenwoordig drie dagen van te voren zodat ik weet dat het op tijd aan komt. De postbezorging had net als de rest gewoon in staatshanden moeten blijven, maar ja, Brussel, de VVD en hun marktwerking, de consument wordt er de dupe van. Enfin, de veranderingen in de bezorgdagen, daar moet het nieuwe kabinet als dat er komt, over gaan, tot die tijd blijft alles hopelijk nog bij het oude. We kunnen ons er druk om maken, maar dan heb je alleen je zelf er maar mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.