Met naald en draad

Met naald en draad zijn in de loop der jaren en eeuwen de mooiste dingen gemaakt!
En ook in ons eigen leven en dat van onze moeders en oma’s: Wat is er veel genaaid en geborduurd!
Gistermiddag ontmoette ik wat andere borduursters bij een jubileum-tentoonstelling over borduren, en telkens weer merk je die klik met andere borduursters. Er is altijd wat om over te praten en er ligt en hangt ook altijd wat om te bewonderen.
Het was ook verrassend dat die tentoonstelling plaatsvindt in een modern museum (met een modern Experience Lab), waar borduren weer volop serieus wordt genomen.
Vandaag dit kleine kussentje waarop iemand nog maar eens borduurde: Met naald en draad!

2 gedachten over “Met naald en draad”

 1. Er is door de jaren heen heel veel aandacht geweest voor het ontwikkelen en produceren van het borduurgaren wat je kan gebruiken voor je borduurwerk. Ieder respectabel merk zoals DMC, Rico Design, Anchor, Eva Rosenstand, Madeira, Venus, XX-Garen allemaal hebben zij hun eigen borduurgaren uit gebracht.

  Wat ik altijd heel mooi vind is dat van 1 kleur er zoveel oplopende kleurstellingen gemaakt zijn, de kleur-verschillen liggen zo dicht bij elkaar, dat maakt het ook lastig als je een borduurwerk heb met vier tinten groen bijvoorbeeld, ik borduur dan altijd van donker naar licht. Van het gewone borduurgaren Mouline DMC tot linnen garen, metallic garen, het borduurgaren maakt je borduurwerk compleet en mooi en blijft ook mooi. En wat is er nu mooier dan deze strengetjes borduurgaren verzamelen in dozen, van die kleurenpracht geniet ik, zoveel kleuren!!

  1. Hallo Jannie,
   Bedankt voor je deskundige reactie, die voor anderen waarschijnlijk ook interessant is om te lezen, namelijk dat de grote merken van borduurgaren allemaal hun eigen kleurschakeringen hebben.
   En ook je tip om van donker naar licht te borduren.

   En ik ben het helemaal met je eens dat we er zo van kunnen genieten om onze eigen dozen met borduurkaartjes te zien. In plaats van gister te reageren op je blogje, ging ik zelf wat borduren. Na wekenlange regen was het zo heerlijk om een paar uur zon te hebben, en dat licht dan te zien vallen op mijn doos met borduurgaren. Al die kleurtjes! Helemaal met je eens: daar kunnen we volop van genieten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.