Trend: Borduren met diverse steken

Bij deze twee borduurlappen (die al een tijdje in m’n shop staan) kan ik me zo voorstellen dat er een opdracht aan ten grondslag heeft gelegen op bijvoorbeeld een pedagogische academie. De opdracht was dan misschien: borduur iets met zoveel mogelijk verschillende steken, en met het liefst zo weinig mogelijk kruissteken. Gebruik je fantasie en maak er iets moois van!

Zulke lappen waren een tijd lang niet meer interessant, maar nu weer wel. Want een grote trend in borduurland is om opnieuw allerlei steken te ontdekken en ze te leren gebruiken. Daarvoor zijn er cursussen en groepen die elke week op facebook een opdracht krijgen en zo ‘steekt men elkaar aan’ om ook eens op een andere manier te borduren dan je was gewend. Ik hoor er vaak enthousiaste verhalen over.

Een enkele keer wordt er op zo’n groep als opdracht gegeven om op zoek te gaan naar oude stekenboekjes, en dan zijn deze twee geschikt: Voortborduren op bekende steken en 450 steken voor kreatief borduren. Ook de stekenboeken van Nel Rol worden dan weer gezocht, en vorige week kwam er nog iemand bij me op bezoek om daar een exemplaar van op te halen. We dronken samen thee en dan hoor ik ook gelijk weer van alles over de cursus die ze volgt. Het stekenaanbod is weer lekker groot geworden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.