Tentoonstelling miniquilts van jubilerend Quiltersgilde

Het Quiltersgilde bestaat dit jaar 40 jaar en viert dat met een reizende tentoonstelling van mini-quiltjes op zeven verschillende locaties, verspreid door het jaar en door het land. Vandaag was de tentoonstelling te zien in Westendorp in de Achterhoek. Ik ging er heen en bewonderde de kleurige inzendingen van (andere) leden van het Quiltersgilde. Veel quiltsters hadden iets van robijn hierin verwerkt. Bij elk quiltje hing een toelichting en het was leuk om alles te lezen en te bekijken.

Maar de echte ‘feestvreugde’ vond vooral plaats aan het begin van het zaaltje. Aan een lange biljarttafel lag allerlei materiaal om een naaldenboekje, een quiltblok of een molentje te maken. De tafel zat helemaal vol toen ik binnenkwam, maar toen een groot gezelschap naar de high tea ging, kon ik ook aanschuiven. Ik maakte een molentje. Terwijl ik daarmee bezig was, vroeg ik waar dat leuke ideetje vandaan kwam, en kreeg als antwoord dat het al eens eerder in het ledenblad Quiltnieuws heeft gestaan. Toen werd het gepresenteerd met kerststofjes en dat zal vast ook een leuk effect geven. Echt een projectje om nog eens vaker te maken, en een ideaal projectje om zo met een groep vrouwen aan een lange tafel te maken, en te luisteren naar elkaars verhalen. Quilten is bij uitstek een community-gebeuren, en dat kwam op deze dag mooi naar voren.

Hier kun je op de website van het Quiltersgilde een verslag lezen van de aftrap van deze jubileumdagen in Hoogeveen, en kun je de data vinden van de andere geplande dagen. Deze zijn gratis te bezoeken, en ook de workshop is gratis; een kadootje van de jubilerende quiltvereniging!

2 gedachten over “Tentoonstelling miniquilts van jubilerend Quiltersgilde”

 1. A Margriet wat jammer dat ik je miste. Ik maakte een naaldenboekje en ging naar de High tea, ik had je graag eens in het echt ontmoet!
  Volgende keer beter en veel genieten van je molentje.

  Francien

  1. Margriet Hof

   Hallo Francien,
   Ik vind het ook jammer dat ik je gemist heb!
   Waarschijnlijk hebben we dan samen aan die lange tafel gezeten, want ik zat daar op het moment dat de hele groep naar de high tea ging.
   Je reactie doet me besluiten dat ik bij volgende handwerk-events van te voren op mijn blog zal zeggen dat ik daar heenga; dan kunnen anderen me misschien herkennen.
   Een praatje vind ik ook altijd leuk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.