Soaring Socks

Boek Socks Soar on two circular needles

Wàt we ook verder (moeten) vinden van Sinterklaas: de herinneringen aan voorbije feesten die pakken ze ons niet meer af. Zo heb ik een herinnering aan een breiende schoonmoeder, die mij lang geleden een paar zelfgebreide sokken kado gaf. Via Sinterklaas dan, maar het was niet moeilijk te raden dat ze van haar kwamen. Zij kòn dat: sokken breien! Met ingebreid ajourmotief nog wel: gaaf! Ze breide ook sokken voor haar man want die wilde gewoon niks anders. Niks zat zo lekker als de eigengebreide sokken van zijn eigen vrouw. Maar na verloop van vele jaren bleven de pennen in de kast en wat ook een rol speelde: niemand had meer eigengebreide sokken aan. Hopeloos ouderwets. Je durfde je er niet meer in te vertonen.

En dat is nu in onze tijd volledig veranderd. Als er iets hip is, dan is het wel het breien van je eigen sokken!Boek Socks Soar Er zijn al weer vele handwerkboeken verschenen die de techniek beschrijven en mooie plaatjes laten zien. Daar voeg ik graag mijn (tweedehands)boek aan toe:  want die heeft een aanpak die andere boeken niet hebben. Dit boek is geschreven door een handwerklerares die weet waar ze over praat, en ze introduceert een handige techniek (‘the cat’s turned toe’). Het is dus wel een Engels boek: Socks Soar on Two Circular Needles.
Wat verder leuk is van dit boek is dat het wat bijzondere sokken beschrijft. Zoals de ‘Alpine Meadow’. Citaat: “These are the socks to wear when frolicking in the Swiss Alps with Heidi, Peter and the goats. They are not at all difficult, because you will work with only two colors at a time, and much of the sock is pure blue, like an Alpine sky.”

Sokkenwol is nu weer volop te koop. Dat hadden we met elkaar tien jaar geleden niet kunnen vermoeden. Ongelooflijk: duizenden hippe vrouwen kopen gewoon weer sòkkenwol!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Gebreide kussens in kerk

Gidsen voor breisteken

Gebreid poppetje

Caroline, Linda, Sandra en Diana

Comments

 1. Jaaaaa, heerlijk leuk. Jammergenoeg houden mijn voetzolen niet van eigengebreid -maar ik wel :-S

  • Margriet Hof zegt:

   Hoi Laura, ja dat herken ik eigenlijk wel! Mijn voetzolen houden ook niet van ribbels. Zouden meer mensen dat hebben?

   • Ja ik hoor dat vaker, dat mensen last hebben van gevoelige voeten. Je kan ook een zool maken met de rechte steek binnen, averechte buiten, maar bij mij is dat niet voldoende… 🙁

    Heb laatst een rondbreinaald van 2 mm gekocht, zitten de steken dichter op elkaar, misschien lukt het dan…

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen