Voorbeeld Huck borduren

Twee keer per jaar houdt (of hield?) de Vereniging Merkwaardig een ledendag waar ook workshops gevolgd kunnen worden. De animo om iets nieuws te leren op borduurgebied is altijd groot en het aanbod is telkens verrassend en eigentijds. Ook borduren gaat met de mode mee.

Dit keer kon er gekozen worden voor een workshop Huck borduren, ook wel bekend als ‘Zweeds weven’. De workshop werd gegeven door Nan van der Storm, van wie vandaag ook een boek uitkwam over dit onderwerp. Verrassend dat ze in dat boek ook een hoofdstuk heeft opgenomen over het borduren op Beiers Bont, wat in feite dezelfde techniek is, en wat dus ook weer terugkomt in de belangstelling.

Op de foto de voorbeeldlap, het voorbeeld-blaadje wat we kregen en mijn proeflapje van vanmorgen. Het is een leuke techniek, maar je moet er wel even op bedacht zijn of je slechts één flintertje van een weefselbosje moet opnemen (zodat je op de achterkant niks ziet), of dat je door het hele weefselbosje rijgt. Dat laatste is een stuk makkelijker.

Na de workshop was er de lekkere lunch met traditionele kroket, en ’s middags een enerverende ledenvergadering.
Ik had twee grote tassen met borduur-catalogi meegenomen om uit te delen, en dat was een succes. Fijn dat die weer bij liefhebbers terecht zijn gekomen.
Ik verstuur vanavond nog een zaterdag-nieuwsbrief en als je de aanbieding voor de gratis catalogi leest: ik heb er nog genoeg over. Dus als je belangstelling hebt voor een stapeltje laat het maar weten.

2 gedachten over “Voorbeeld Huck borduren”

  1. Hallo Wil,
   Volgens degene die de workshop gaf zijn er geen boekjes over Huck, maar zij heeft er nu zelf één gemaakt en dat is bij haar te koop. Ze plaatst ook vaak posts op facebook, waardoor meerdere vrouwen nu enthousiast zijn geworden over deze techniek.

   Zelf had ik een boek bij me om tijdens de workshop te laten zien, met precies dezelfde techniek.
   Die werd en wordt ook in Spanje beoefend, want het was een Spaans boek. Waarschijnlijk ook nog wel in andere delen van de wereld, want zulke technieken zijn wel streekgebonden, maar niet alleen tot één streek beperkt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.