Tasje in weiland

Gehaakt tasje in weiland

Net als heel veel andere vrouwen hou ik van tassen en tasjes. Meestal neem ik er één mee passend bij de kleding, de gelegenheid of het weer. En soms ook niet; dan neem ik er één mee waar ik gewoon zin in heb. Dit is één van m’n lievelingstasjes en ik nam het (een tijdje geleden) mee op een Woeste Wandeling door de Weilanden. Niet echt de meest logische plek voor zo’n mooi tasje. Terwijl mijn man de roodbonte koeien fotografeerde (hij probeerde een klassiek schilderij na te maken, maar dan met z’n fototoestel), hing ik mijn tasje aan een paal. Zo komt het wel goed uit, vind ik. Het is een oud tasje, uit de collectie van mijn tante. Héél mooi gemaakt/gehaakt en ik koester het al jaren. Ik bewaar het in mijn gangkast, maar nu hebben we gister die hele kast van de muur geschoven. Nog veel meer tassen en tasjes kwamen eruit. De gang wordt behangen, de kast moet netjes opgeruimd voor hij weer terug wordt gezet, maar ik heb geen tijd want moet weer ergens anders naar toe. Zo hol en vlieg ik door deze drukke dagen. Ik heb geen last van opstartproblemen en gris gauw weer een tasje uit m’n lade. Fijne dag en tot vanavond, dan laat ik nog een ander tasje zien!

Toevoeging op verzoek: de rode runderen bij Fortmond (langs de IJssel bij Olst), gefotografeerd door mijn man. Wat vinden jullie: dat is toch nèt een schilderij van Ruysdael?

Runderen bij Fortmond

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Letterlappen borduren

Bloesem

Oud beddegoed en oude fotoboeken

Relaxed

Comments

 1. Leuke foto,
  ook lief tasje,
  maar nog liever
  zou ik het klassieke koeienportret van je man even zien…

  • Margriet zegt:

   De foto staat erop! Wat denk je: Nederland is toch niet veel veranderd sinds de schilderijen-tijd?

   • Je hebt gelijk, het zou ZO uit een schilderij van veel vroeger kunnen komen.
    Jouw man is een uitstekend fotograaf.

    Tegelijk doet de foto me ook denken aan het landschap in Afrika.
    Vorige zomer waren we daar op safari,
    en ook daar lopen grote kuddes runderen rond de waterplassen.

    Hele mooie koeien zijn het!

 2. Wat leuk… je verhaaltje van het tasje van Tante Pietje, het tasje in het weiland, maar vooral de foto van je DH. Ik hou van koeien… eigenlijk van alle dieren, maar ik vind koeien zo lief, ze hebben zulke zachte ogen, ze luisteren als je tegen ze praat en kijken je aan…. ik weet het ik ben een malloot, maar dat is dan maar zo!! Ik hou van koeien.
  Groet, Rya

 3. Wow! Met recht, het is net een schilderij, compleet met die oer-Hollandse wolkenlucht. Superleuk!

 4. prachtige foto’s ,je handwerkjes in de natuur en tegen de achtergrond van een brug, die brug is ook handwerk, toch? Jammer dat de ingepakte cadeautjes zo behandeld worden, dat is de argwaan van mensen, men verwacht niet zomaar iets te krijgen. Toch een geweldig idee.Ik heb een paar jaar geleden breisels meegenomen om in Parijs rond de lantaarnpalen te draperen en rondom de beelden in de Tuilerieën. Mijn bedoeling was om een lach te toveren op de gezichten van mensen en dat lukte, ze liepen mij en mijn man zelfs lachend achterna om te kijken wat we nog meer gingen doen, een ware performance dus .Zelfs de wat stugge Parijzenaars ontdooiden even.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen