Tentoonstelling The Beauty of the Orient

Kantklossen Yvonne Scheele-Kerkhof
Op bezoek bij Yvonne Scheele-Kerkhof, die hedendaagse kantskloskunst op een zeer hoog niveau beoefent. Eén keer per jaar ga ik bij haar op bezoek en mag ik genieten van bijpraten in haar atelier en kijken naar de prachtige dingen die ze daar heeft hangen. Ze exposeert af en toe in het buitenland en nu was haar kant-kunst net weer terug uit Engeland. Ze gaf me een folder, voor haar nieuwe expositie en daar ben ik enthousiast over: dat is voor Nederlanders goed te doen om naar toe te gaan! Deze nieuwe tentoonstelling wordt gehouden in het Flachsmuseum (vlasmuseum) in Beeck. En dat is toch eigenlijk best een goed idee om eens naar toe te rijden. Beeck ligt ter hoogte van Roermond, maar dan meer naar het oosten, in Duitsland.

Ik legde twee folders naast het echte kantkunstwerk: zo mooi! En we praatten over de tv-serie die Boek Chinese Folk designswe net allebei hadden bekeken: “Aan de oevers van de Yangtze”. Vorige week had ik de tip voor deze serie gekregen van iemand die ook geïnteresseerd is in China, en sindsdien keek ik elke avond één aflevering. Zeer informatief en indrukwekkend. De manier waarop de jonge interviewer in vloeiend Chinees vragen stelt en mensen ontmoet is heel bijzonder. Ik geef de tip graag door, op Uitzending gemist is deze serie (die ook net weer is herhaald) nog wel te vinden.

Er is veel “Beauty in the Orient” en het is voor ons verrijkend dat er mensen zijn zoals Mieke (die handwerk verzamelt en er studie van maakt) en Ruben (de maker van bovengenoemde tv-serie) en Yvonne (die met haar kunst de schoonheid van oude orientaalse motieven laat zien).
Voor dit blogje heb ik een heel mooi bijpassend boek opgezocht. Ik vraag me af of ik het wel kwijt wil…. Er zit zo’n kracht en pracht in die prachtige eeuwenoude symbolen. Chinese Folk Designs.

Bewaren

Bewaren

2 reacties op “Tentoonstelling The Beauty of the Orient”

    1. Dat herken ik! Ik vond het ook heel leuk om bij iemand op bezoek te zijn die dit zo prachtig verwerkt in haar kant.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013