Tijdschriften Haken met plezier

Tijdschriften om te haken: die waren en zijn er in alle soorten en ook maten.
De mooie tijdschriften Crochet d’Or en Die Masche Kunsthakeln zijn in extra groot formaat verschenen. Het zijn Franse en Duitse tijdschriften die in de vorige periode dat haken zo populair was ook gewoon in Nederland op de markt werden gebracht: met een losse Nederlandse vertaling op een bijlage.

In die tijd waren gehaakte kleedjes en gordijnen heel populair, en in onze tijd is dat uitgebreid met nog veel meer toepassingen. En daar werden dan ook weer mooie tijdschriften mee gevuld.

Een aparte vermelding voor het fenomeen ‘haakpatchwork’. Vroeger werd het natuurlijk al gedaan om een randje te haken om een kleedje van mooie stof, en dat idee werd verder ontwikkeld tot het aan elkaar haken van meerdere stofjes. Die kunnen allerlei vormen hebben, rond of vierkant of stervormig of nog wat anders. De herhaling geeft een mooi effect. Ik was verrast dat er zelfs een tijdschrift was dat hier helemaal aan gewijd was en bewaarde het een hele tijd om er nog eens aandacht aan te besteden. Op de cover van het tweede tijdschrift zie je ook een foto van mooi haakpatchwork, wat in wit met wit mooi resultaat geeft.

Zo gaat die hele haakontwikkeling telkens verder, en blijken er weer nieuwe mogelijkheden aan en in elkaar te haken,
en blijven tegelijkertijd die oude tijdschriften met die mooie foto’s ook nog steeds bruikbaar.
Burda gaf vroeger ook mooie haakspecials uit, onder de titel Haken met Plezier, en het gaat ook zéker om plezier. Maar ook om het resultaat, en dan blijken er nog zoveel mooie voorbeelden te zijn die tot heel mooie resultaten kunnen leiden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.