Oude tijdschriften Handwerken zonder grenzen


Het eerste nummer van Handwerken zonder Grenzen verscheen in 1978, en 35 jaar later verscheen in 2013 nr. 175. In dat jubileumnummer (het eerste tijdschrift in deze collage) wordt Henriette Beukers  geïnterviewd. Zij was de oprichtster en vele jaren de drijvende kracht achter het blad. Ook trouwens achter het tijdschrift Ariadne, waarvan ik het 300e nummer hier laat zien, want het wordt ook in dat jubileumnummer besproken en het is bij mij te bestellen.
Op de Handwerkbeurs vorige week sprak ik mevrouw Beukers (en kocht bij haar deel 2 van haar Rondom Textiel, ècht een boek voor wie nog niet genoeg heeft van al die verhalen over etnisch handwerk). En bij de stand van Handwerken zonder Grenzen keken we of Boukje Mulder er misschien was, maar troffen haar niet. Ze heeft recent afscheid genomen als hoofdredactrice van het mooie tijdschrift (wat gelukkig nog steeds bestaat).
In het jubileumnummer 175 staat een mooie foto van beide hoofdredactrices samen: allebei markante vrouwen die handwerkliefhebbers veel moois hebben gegeven!

Op de stand van HzG liet ik een paar visitekaartjes achter van mijn webshop, in de hoop dat mensen die naar die oude nummers zoeken naar mij worden doorverwezen.
Ik kreeg te horen dat ze regelmatig vragen krijgen van handwerkliefhebbers die op zoek zijn naar oude nummers. Dat herken ik want zo ging het bij mij ook: toen ik eenmaal van mijn handwerkvriendin gehoord had dat dit blad bestond, wilde ik de hele serie bij elkaar sparen. En dat is leuk, want telkens kom ik weer nieuwe mooie reportages en patronen en prachtige foto’s tegen in die oude bladen. Dus daarom ook vanaf deze plek: Boukje en Henriette: bedankt voor al die mooie tijdschriften!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Contouren etnische bloem op grof stramien

Contouren bloem

Merkwaardig motief per maand

Boeken kantklossen

Gehaakt klein kussentje

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen