Met een bezorgd en verdrietig hart

Vanuit de Protestantse Kerken in Nederland  is er opgeroepen om vandaag de nood, het verdriet en de pijn van allen die lijden onder een nieuwe oorlog in Israël, in gebed op te dragen aan God. De wonden die nu geslagen worden zijn hartverscheurend. De kerken weten zich verbonden met zowel Joden als Palestijnse christenen, die lijden onder deze verschrikkelijke daden van geweld.

In een inleidende verklaring wordt er gezegd dat de situatie dramatisch escaleert. Overal is geweld. Burgers en militairen in Israël, Joden en Palestijnen en vele anderen, zijn bang en maken zich grote zorgen over de uitbarsting van geweld die dreigt in Israël, in Gaza en op de Westbank.

En dan is er ook nog een aardbeving in Afghanistan. Vandaag voelen we mee met zoveel verschrikkelijk lijden.
Op zondag ben ik gewend een kussentje op m’n blog te laten zien. Ik vond nog een kussentje, kwakte er nog wat oude kantjes omheen, maar m’n aandacht is er niet echt bij. Een kussentje, als symbool voor wat zondagsrust? Terwijl er op zoveel plekken vandaag zoveel gruwelijke pijn en ellende is?

Handwerksters weven graag hun steekjes, toewerkend naar mooie resultaten. Iemand weefde een hartje in een klein kussentje. Op zich een mooie techniek, maar nu is ons hart zeer bedroefd, omweven met medeleven en bezorgdheid.

1 gedachte over “Met een bezorgd en verdrietig hart”

  1. Uit het hart gegrepen Margriet, wat een verdriet, zowel in Israel als in de Gaza streek.
    En die arme Afghanen alsof ze nog niet genoeg leed te verduren hebben. Mooi dat er in de kerken vandaag veel aandacht voor was.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.