Tijdschriften Merkwaardig

Voor liefhebbers van borduren zijn er meer dan genoeg patronen beschikbaar in boeken of op internet, dus wie wat zoekt heeft volop keus.
Toch heeft het meerwaarde om als borduurliefhebber ook nog lid van een vereniging te zijn, met gelijkgestemden, en dan ook elk kwartaal een mooi uitgegeven tijdschrift te ontvangen. Waar zit die meerwaarde in? In de contact-mogelijkheden en de mogelijkheid om je hobby te delen met anderen.
De vereniging MerkWaardig is dertig jaar geleden ontstaan om liefhebbers van merklappen met elkaar in contact te brengen. Maar er wordt in het tijdschrift en op de ledendagen ook aandacht besteed aan andere uitingen van de borduurkunst, niet alleen merklappen.

De vereniging telt meer dan 1500 leden en voor veel ouderen onder hen is het niet meer haalbaar om naar de ontmoetingsdagen te gaan. Voor hen is het fijn om elk jaar het kwartaalblad te ontvangen, om op die manier toch het gevoel van verbondenheid te ervaren met andere borduursters. De redactie zou ook graag het blad in handen zien van meer jongere mensen en daar sluit ik me bij aan. Op dit moment rijden er weer vrachtauto’s door m’n straat en wordt de zoveelste tuin van de zoveelste nieuwe buren overhoop gehaald. Huppakee, alles eruit en tegels erin. Al die onrust van die jonge mensen…. bah! “Ga toch eens gewoon borduren, denk ik dan!”

Maar da’s geen goed einde van m’n blogje, dus nog even een regeltje:
Zelf kreeg ik een keer een paar tijdschriften te leen van een vriendin en werd toen zelf ook lid. En op mijn beurt heb ik ook weer anderen enthousiast gemaakt. Het is gewoon leuk om anderen erop te wijzen dat deze vereniging er is. Dus wie weet ga ik straks (als die tuin helaas betegeld is) met een stapeltje onder m’n arm nog wel eens naar die jonge buren. Die hebben ook een beetje borduurrust nodig…

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Met een daktent naar Noorwegen

Special Ariadne merklappen uit 1992

Thanksgiving met schilderijen van Millet

Merkwaardig motief per maand

Comments

  1. In mijn woonplaats doet de gemeente zijn uiterste best om voorbereid te zijn op hoosbuien en afvoer van water. Helaas, net als bij jou wordt er te veel betegeld. Er worden cursussen gegeven om ook met je tuin te zorgen voor goede waterafvoer. Helaas, de “tegelaars” snappen dat allemaal niet en leggen in de hele voortuin grote tegels (zonder naad), zodat er voor de deur wel 2 auto’s kunnen staan en een sprietje groen ver te zoeken is. De straat wordt een soort parkeergarage zonder dak ๐Ÿ™
    En helaas vormen tegeltuinen en hogedruk spuiten een duo. In de tussentijd borduurrust is geen gek idee ๐Ÿ™‚

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen