Twee posters borduurmotiefjes

Twee posters borduurmotiefjes
In de tachtiger en negentiger jaren werd er ook veel geborduurd. En af en toe hadden de grote tijdschriften zoals Ariadne, Libelle en Margriet een extraatje, zoals deze borduurposters. Wie herkent Lavendelzakje met geborduurd bloemetjeze nog? Ze waren erg leuk! Het margrietje in de hoek rechtsonder heb ik zelf geborduurd in die tijd. Ik borduurde in de trein op weg naar m’n werk. Ik weet nog dat ik ’s morgens weg moest en ik had haast en wilde nog gauw even wat nieuwe draadjes pakken. Ik had geen tijd om iets nieuws uit te zoeken en daarom borduurde ik ook maar een achterkant. Want de tijd in de trein ongebruikt voorbij laten gaan: dat vond ik toen ondènkbaar!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Boeken over etnisch weven

Haken met Wibrawol en een praatje met een stagière

Herfst of winter?

Strokenquilt

Reacties

  1. miekequilt zegt:

    Van de rechterposter heb ik onderdelen gebruikt voor een merklap voor mijn dochter (1983). Hij hangt in mijn atelier en ik vind m nog steeds superleuk.

    • Leuk dat die motiefjes herkent en ook gebruikte! Ze waren ook heel sterk, vond ik, en heel geschikt voor van alles.
      Dus jij was toen ook al creatief, dat je zelf een merklap samenstelde!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen