Twee tasjes en twee gedachten

Twee tasjes vilt en kralen

Dit jaar wilde ik graag innovatief bezig zijn op handwerkgebied en ik probeerde van alles uit. Ik zocht naar manieren om nog wat met mijn mooie handwerkjes te doen, die ik zelf eigenlijk te mooi vind om in een grote doos te bewaren. Een geborduurd lapje met klaprozen was één van die handwerkjes die het verdiende om nog eens wat vaker gezien te worden. Het borduurwerk is heel fijn uitgevoerd (in platsteek en steelsteek) en ik vroeg me af hoe het het beste tot z’n recht kon komen. Toen zag ik op een stoffenmarkt afgelopen zomer eens een stuk stevig, dik vilt en kreeg het idee om daar een tasje van te maken. Dit is het geworden! De foto nam ik al eerder, toen ik dat kralentasje net had gekocht op de antiekmarkt. Vorige week bood ik het te koop aan en gister kreeg ik een bedankje van degene die het kocht: “Het is nog veel mooier dan ik dacht!” schreef ze. En dat is met handwerk vaak zo! Daarom wil ik zo graag dat het weer gezien en gebruikt wordt!

Gisteravond mocht ik iets meemaken waarin de uitdrukking ‘het beste tot z’n recht’ ook op mijzelf van toepassing is. Ik was uitgenodigd voor een officiële eindejaarsbijeenkomst van de organisatie waar ik een klein baantje bij heb. Het was zò fijn om daarbij te zijn en ik heb enorm genoten van lekker eten en bijzondere gesprekken. In de interaktie merk ik dan dat bepaalde aspecten van mij dan ook weer naar voren komen, tot hun recht komen. Binnen deze organisatie kan ik praten over onderwerpen die mij al heel lang boeien: theologie en psychologie. En eigenlijk zijn dat ook terreinen waar het gaat om het nadenken over hoe mensen “het beste tot hun recht komen”!

Terug naar m’n tasje met klaprozen. Ik nam het gister mee naar die feestelijke bijeenkomst, probeerde het uit en ja: het oogstte de bewondering waar ik op hoopte. Het kwam goed uit! Ik hoop dat jullie vandaag ook allemaal goed ‘tot jullie recht komen’. In wat je doet of in wat je moet doen.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Vrolijke kleuren op de kortste dag

IJspret: gaat het om seconden of uren?

Torenhoge stapel

Leuke handwerkboeken

Reacties

  1. Prachtig gemaakt!

  2. Tassen maak ik ook. Om boodschappen mee te doen; ik heb een hekel aan plastic tassen en nog meer aan reclamelopen voor al die supermarkten. Maak ze van couponnetjes van Ikea (meestal stevige gordijnstof). Voor de kerst heb ik speciaal 2 kersttassen en voor het voorjaar lentetassen met tulpen enz.Ik maak ze ook wel voor vriendinnen en bevriende buurvrouwen.
    Jouw idee ga ik ook nog eens proberen: om een borduurwerkje een tas maken. Krijg ik vast ook veel bekijks mee.
    Dingen maken is zo ontzettend leuk en zeker als ze praktisch zijn en zeer bruikbaar.
    Ik groet je weer zeer, Margriet.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen