Top-down-breien is ideaal want je hoeft niks meer in elkaar te zetten als het breien klaar is. Je breit eerst de ronde pas, daarna ga je de steken verdelen en zet je de steken die later voor de mouwen zijn op een hulpnaald en brei je eerst in het rond voor de body. In de auto breide ik gister het laatste stukje boord van de mouw en toen wilde ik het gelijk aan. We stopten ergens waarvan we hoopten dat we bloeiende gentianen zouden vinden want die bloeien in augustus en dit plekje maakte goede kans. Gelukt!
Dus dat was dubbele vreugde, om daar te lopen met m’n nieuwe truitje. Eerlijk gezegd was ik nèt niet klaar gekomen met afhechten, dus in die achterste mouw bungelt nog de rondbreinaald, maar ik ging zo staan dat je dat niet ziet. Blij dat de zon weer schijnt, dat de bloemen bloeien en dat m’n truitje af is!
Ik breide het truitje precies binnen de drie weken. Het eerste opzettten bij het halsboord en het uitzoeken hoe dat Engelse patroon werkt, deed ik samen met m’n dochter. Zij was toen een dagje hier en begon aan precies hetzelfde truitje maar dan in een andere kleur. Daarna appten we regelmatig over onze truitjes (terwijl zij in de trein naar Polen zat) en had ik veel steun aan haar aanwijzingen want zij heeft meer ervaring met moderne patronen.
Na deze wandeling ging ik ’s middags nog naar de winkel om een uitverkoop-rok te scoren, maar er was niks wat hier goed bij paste. De nieuwe generatie truitjes hebben een retro-uitstraling en daar past dus het best een oud gebloemd rokje bij. En nu dit af is, krijg ik zin om nog meer te breien!
1 gedachte over “Retro truitje in gentiaan-kleur”
Dat is snel 3 weken! En zo mooi geworden.
Nooit gedaan top down breien wel altijd het in elkaar zetten vervelend gevonden, maar ja het moest hè
Nu brei ik nog enkel sjaals, ook slechts wat draadjes afhechten.