Retro truitje in gentiaan-kleur

Top-down-breien is ideaal want je hoeft niks meer in elkaar te zetten als het breien klaar is. Je breit eerst de ronde pas, daarna ga je de steken verdelen en zet je de steken die later voor de mouwen zijn op een hulpnaald en brei je eerst in het rond voor de body. In de auto breide ik gister het laatste stukje boord van de mouw en toen wilde ik het gelijk aan. We stopten ergens waarvan we hoopten dat we bloeiende gentianen zouden vinden want die bloeien in augustus en dit plekje maakte goede kans. Gelukt!

Dus dat was dubbele vreugde, om daar te lopen met m’n nieuwe truitje. Eerlijk gezegd was ik nèt niet klaar gekomen met afhechten, dus in die achterste mouw bungelt nog de rondbreinaald, maar ik ging zo staan dat je dat niet ziet. Blij dat de zon weer schijnt, dat de bloemen bloeien en dat m’n truitje af is!

Ik breide het truitje precies binnen de drie weken. Het eerste opzettten bij het halsboord en het uitzoeken hoe dat Engelse patroon werkt, deed ik samen met m’n dochter. Zij was toen een dagje hier en begon aan precies hetzelfde truitje maar dan in een andere kleur. Daarna appten we regelmatig over onze truitjes (terwijl zij in de trein naar Polen zat) en had ik veel steun aan haar aanwijzingen want zij heeft meer ervaring met moderne patronen.

Na deze wandeling ging ik ’s middags nog naar de winkel om een uitverkoop-rok te scoren, maar er was niks wat hier goed bij paste. De nieuwe generatie truitjes hebben een retro-uitstraling en daar past dus het best een oud gebloemd rokje bij. En nu dit af is, krijg ik zin om nog meer te breien!

1 gedachte over “Retro truitje in gentiaan-kleur”

  1. Dat is snel 3 weken! En zo mooi geworden.
    Nooit gedaan top down breien wel altijd het in elkaar zetten vervelend gevonden, maar ja het moest hè
    Nu brei ik nog enkel sjaals, ook slechts wat draadjes afhechten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.