Sfeerimpressie antiekmarkt

Antiekmarkten zijn fijne markten om te bezoeken als je van oude spulletjes houdt. Ook als je vindt dat je huis vol genoeg is, is het leuk om langs de kramen te lopen en allerlei spullen te zien die je ouders of grootouders vroeger ook hadden. De nostalgie zit in al die voorwerpen en de herinneringen komen snel weer naar boven.

Ook voor handwerkliefhebbers is er genoeg om te zien. Bijvoorbeeld een stapeltje ‘verzwaringsdekens’ tussen de oude boeken. Lang geleden heb ik eens een paar van die oude wollen dekens in mijn shop gehad, en sindsdien krijg ik wel eens mailtjes met vragen of ik weet waar die nog te koop zijn. Mijn antwoord is dan altijd: “Op de antiekmarkt in Apeldoorn”. Ook voor mangeldoeken en ander oud textiel wat nu weer in de belangstelling staat, is deze antiekmarkt een goede speurplek. Bijna elke markt heeft wel een paar kramen met dat oude goed.

Soms is het gewoon een beetje snuffelen tussen de spulletjes.

Ik maak meestal graag wat foto’s van echt bijzondere handwerken, altijd met toestemming van de standhouder. Hier zag ik oude parasolletjes die vroeger bij een deftige dames outfit hoorden. En een fraai oud stuk filet-doorknoopwerk. De beschrijving daarvan kom je tegen in handwerkbladen van honderd jaar oud, en het hoort nu tot de weinige handwerktechnieken waarvan géén come-back is gekomen.

Deze foto’s zijn van de tweede antiekmarkt in Apeldoorn. Het regende toen bijna de hele dag, maar ik ben tòch gegaan, net als al die standhouders die zo goed voor deze oude spulletjes zorgen en ze zo graag willen laten zien. Morgen is de derde en laatste markt. Wie weet wil je ook eens op zoek naar een oud merklapje of naar iets anders. Er is altijd van alles te zien en te koop!

1 gedachte over “Sfeerimpressie antiekmarkt”

  1. Wát een mooie dingen liggen daar in de kramen. Ik zie op de één na laatste foto, linksonder ook iets, wat wel een haarwerkstuk lijkt te zijn. Prachtig!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.