Vera de Muis in herfst en winter

Schilderijtjes Vera de Muis Herfst en Winter

Vera de Muis lijkt ons erbij te willen bepalen dat het herfst wordt. En straks winter. Deze geborduurde schilderijtjes kocht ik pas en plaats ik nu in de shop. Ze zijn heel mooi geborduurd en brengen bij sommigen vast herinneringen naar boven aan die vaak-getekende muis door Marjolein Bastin. Voor Libelle tekende zij jarenlang de mooiste natuur-taferelen en in de tachtiger jaren dook ook Vera de Muis regelmatig in haar tekeningen op. Ik las dat de herfst dit jaar veel vroeger is dan anders. Het viel mij twee weken geleden op dat er al eikels vielen, terwijl het nog augustus was. Ik raapte er wat van op en die liggen hier nu op een schaaltje. Om er toch vast aan te wennen dat de zomer voorbij is. Voor de gele blaadjes maakte ik zojuist een wandelingetje in de wijk. Een mooie boom is eindje verderop al geel aan het kleuren. En zo accentueren deze herfst-voorboden de mooie borduurwerken met fantasie-tafereeltjes uit de naderende seizoenen.

3 gedachten over “Vera de Muis in herfst en winter”

  1. Ze zijn enig. Mijn moeder borduurde bijna het hele Vera alfabet. Helaas was ze te ziek om het af te maken. En nu ligt het bij mij. Te wachten tot ik het afmaak? Nee, ik denk erover om het (onaf) in te laten lijsten.

    1. Wat een goed idee om het borduurwerk van je moeder on-af te laten en het dan zò in te lijsten. Dan blijft het verhaal behouden en is het ook een eerbetoon aan je moeder dat ze dat op haar leeftijd nog wilde borduren en nog zo ver gekomen was. Ik had dit idee nog niet eerder gehoord en vind het een mooie gedachte!

  2. Heeft u toevallig van de winterversie nog het telpatroon? Ik heb het pakket maar ben het telpatroon kwijt…..
    Groetjes, Judith

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.