Worteltjes en doperwtjes voor onze ogen

Worteltjes zijn goed voor de ogen! Dat krijgt iedereen als kind te horen, en wetenschappers bevestigen het. De oranje kleurstof bètacaroteen wordt in het lichaam omgezet in vitamine A. Het netvlies heeft deze vitamine nodig om licht te kunnen omzetten in electrische signalen aan de hersenen. Deze dagen ben ik er weer bij bepaald hoe fantastisch het is om te kunnen zien! En hoe mooi alles in elkaar steekt! En hoe geweldig het is dat er voedingsstoffen zijn waarmee we ons kunnen voeden!

Er is nòg een groente waar ik deze dagen heel blij mee ben: doperwtjes! Het leek me nogal ouderwets om zakjes doperwtjes op m’n ogen te leggen voor koeling na mijn ooglidcorrectie. Dus kocht ik een eye-pad met gelkorrels die je in kunt vriezen. Wat een prutzooi! Ik vond het helemaal niks en vroeg of mijn lief nog even wat doperwtjes wilde kopen. En die gebruik ik nu op dezelfde manier als ook de arts deed na de operatie. Doperwtjes zijn helemáál niet ouderwets, ze zijn fantastisch!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Patronen gezocht van oude Ariadne’s

Het grote kruissteekboek

Gehaakte sterretjes

Geborduurd oudhollands tegeltje

Comments

  1. Goed herstel gewenst, Margriet! En dank voor de “weetjes”. Dat eerste wist ik al, en met onze hobby komt dat goed van pas! (En misschien dat tweede ooit ook nog, je weet maar nooit.. 😉 )
    Groeten van Digna

  2. Ik hoop dat je snel geen doperwtjes meer nodig hebt!
    Even een glimlach, of doet dat nog pijn?
    Uit een kinderboekje van de jaren 30, over worteltjes. Als je een te grote mond hebt, zeg dan nooit bij de groenteboer dat je “worteltjes” wilt kopen voor het avondeten. Zeg “peentjes” en je mond wordt vanzelf kleiner. Niet vergeten! Want zodra je “worteltjes” zegt is je mond weer net zo groot als voorheen.
    Een verhaaltje uit een boekje van mijn moeder (bijna 92) wat door ons nog regelmatig wordt aangehaald. Hoe een verhaal uit een kinderboekje bij 2 generaties blijft leven.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen