Yo-Yo

Bij al die vernieuwingen en herontdekte mogelijkheden spelen publicaties in tijdschriften èn op social media natuurlijk een hele grote rol. Iemand verzint iets, plaatst een foto op facebook of instagram, en een ander vindt het leuk en maakt het na en plaatst vervolgens ook weer een foto. Dat wordt dan door nog meer mensen gezien en zo groeit het verder. En zo ontstaan ook de trends en modes. Ik vind het gewoon best grappig dat op deze manier talloze oude handwerkideeën weer opnieuw in de belangstelling zijn gekomen. Bijna alles wat nu hip en trendy is, was er vroeger al. In tien jaar tijd heb ik vele trends zien opkomen en gemerkt dat daarbij die oude boeken ineens weer relevant zijn. Boeken die jarenlang in kringloopwinkels lagen en niemand wou ze hebben, werden ineens weer geliefd, zoals de boeken over macramé.
Maar grappig is natuurlijk niet het goede woord, het is gewoon fijn! Het oude van vroeger is weer bruikbaar!

Al een tijdje had ik drie boeken apart gelegd waar een foto van yo-yo’s opstaan. Daar wou ik nog wat mee, want ik had ook nog zo’n lange sliert gevonden van aaneengeregen rozetten (zoals ze ook wel worden genoemd). De typische jaren-zestig stofjes maken deze slinger nog interessanter, en laten zien uit welke tijd deze mode stamt. Zoiets ouderwets zou je een paar jaar geleden toch niet op een blog hebben kunnen laten zien? Nu wel!

Dus ik dacht: die wil ik ook nog eens showen, want dat wordt straks vast ook ’trendy’. Maar ik was al te laat (om de eerste te zijn) want in het nieuwe nummer van het tijdschrift van het Quiltersgilde staat een artikel over deze oude yo-yo’s, die nu dus weer nieuw worden gemaakt. Maar dat illustreert dan wel gelijk wat we allemaal al wisten: al het oude keert weer terug. Net als echte yo-yo’s dus!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.