Zelf kleding maken en aanpassen

boeken kleding maken
Zelf kleding maken naar eigen ontwerp” geeft de naaister het zelfvertrouwen en de kennis om eigenhandig een garderobe samen te stellen die geschikt is voor haar figuur.
“Waarom zou u veel geld uitgeven aan kleren die u na de bevalling niet meer kunt dragen? Maak voor de zwangerschapsmaanden zèlf eenvoudige en stijlvolle kledingstukken.” Ideeën en patronen voor zwangerschapskleding helpt u om in snel een paar modellen te maken die ook nog aan de groei kunnen worden aangepast.
De makkelijke handleiding voor Zelfmaakmode“. Praktische down-to-earth-aanpak van de bekende Henriette Beukers. Ze begint er bijvoorbeeld mee om te stellen dat je voor het zelf maken van kleding heus niet een heel arsenaal aan hulpmiddelen nodig hebt, en zet op een rijtje wat je dan wèl nodig hebt. En (zoals liefhebbers van deze grote handwerkkenner gewend zijn): Héél veel interessante informatie over bijvoorbeeld stofversieren en watteren en allerlei andere onderwerpen die bij het zelf-maken van kleding gebruikt werden in de seventies. En ook wat gerichte informatie over stoffen zoals tweed, die in die tijd volop in de mode waren.
Nog een bijzonder boek: Pas mode aan: Kledingtips voor handicaps. Aan dit boek is meegewerkt door de Stichting Aanpassingen voor Gehandicapten. Ik weet niet of die stichting nog bestaat, maar het boek is er gelukkig nog wel. Het boek is een project geweest waaraan vele deskundigen uit de wereld van revalidatie en mode hebben meegewerkt.

Vier bijzondere boeken over zelfmaakmode op de foto, en twee wat bekendere boeken, de Handboeken voor Zelfmaakmode. Die werden destijds uitgegeven door Knip en Margriet en daar werd veel reclame voor gemaakt en ze verschenen in meerdere edities.

Bewaren

Bewaren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013