Zijdegeborduurde kaarten Bonne Fête (Give Away)

Fijn Feest!
Wat hebben we dáár allemaal zin in!
Lekker met ons allen naar buiten, elkaar ontmoeten op een heel groot grasveld, naar goede muziek en goede toespraken luisteren en wat lekkers te eten en te drinken.
In onze zomerse jurken van de één naar de ander fladderen, met iedereen bijpraten,  de vrijheid vieren, de zomer voelen en ons gewoon mèns onder de mensen voelen.
Wat zou dat weer fijn zijn!
Of dat ik weer eens een open huis kon houden en al m’n handwerk tevoorschijn kon halen en showen aan bloglezeressen die mij al heel lang volgen, soms al wel 5000 blogjes lang! Deze winter nam ik me voor om in het voorjaar zoiets te organiseren en ik had er een leuk plannetje voor maar dat plannetje is allang vervlogen. Alleen het verlangen ernaar nog niet.

Fijn Feest!
Al meer dan honderd jaar is er de mogelijkheid dat mensen elkaar een fijn feest toewensen zònder dat ze elkaar ook ontmoeten. Dat ging gewoon per post, hele lieve dingen zijn elkaar toegewenst en toevertrouwd. Hoe mooier de kaart, hoe groter de kans dat deze extra werd gewaardeerd, gekoesterd en ook later nog werd bewaard, soms dus wel honderd jaar lang. Deze oude Franse Bonne Fête kaarten zijn er getuige van!

Voor mijn 5000-blogjes feestje doe ik een give away voor drie van deze oude kaarten! Om mijzelf èn jullie een ‘Fijn Feestje’ toe te wensen!
Laat hieronder een reactie achter, en geef aan welke van de drie je wilt ontvangen. Je kunt ze nog even verder bekijken in m’n shop.
Meedoen kan tot maandag 12 uur. Daarna verloot ik ze en stuur ik ze op.

Fijn Feest!
Het kan helaas niet meer op de oude manier, door elkaar weer volop te ontmoeten.
Maar we wensen het elkaar wèl toe!

23 gedachten over “Zijdegeborduurde kaarten Bonne Fête (Give Away)”

 1. Als je gaar verloten heeft de middelste op de bovenste rij mijn voorkeur vanwege de buitenrand.
  Leuk weer zo’n serie te zien en fijne vrije dagen

  1. Wat een mooie kaarten. Ik doe graag mee en wel voor de kaart linksboven. Ze zijn allemaal mooi, maar ik vind het rood wit blauwe lintje zo enig.

  2. Wat een leuk idee!
   Ik doe graag mee met de verloting.
   De kaarten zijn allemaal mooi, maar ik heb toch een lichte voorkeur voor die met
   De viooltjes!?

 2. Oh leuk! Ik zou kiezen voor de kaart met het viooltje, daar kan ik leuk wat omheen maken op een journal page of collage.
  Maak plezier komende 2 weken.

 3. Patricia Caminada

  Gefeliciteerd, dat is een imposant aantal, die 5000 blogjes. Ik doe het je niet na
  .
  Voor mij is het altijd een feestje om te snuffelen op vlooienmarkten en leuke dingen te vinden, zowel hier als in Duitsland, waar ik nu eigenlijk op vakantie zou zijn, maar ook dat feestje is dit jaar niet door gegaan.
  .
  Dit zijn hele mooie kaarten, heel fleurig en prachtig gemaakt. Ze zijn allemaal mooi, maar ik heb toch een voorkeur voor die met violen.

  Ga vooral verder met je blogjes. Ik lees ze altijd met veel belangstelling.

  groetjes,
  Patricia

 4. manny kloosterhuis

  Van harte gefeliciteerd met 5000 blogjes. Wat een tijd en energie zit daarin. Geweldig, dat het als erfgoed bewaard blijft. In de lock down door de coronacrisis veel vroegere blogs bekeken en gelezen. Het was veel kijk en leesplezier. Lieve groet, Manny

 5. Francien Reijmers

  Wat een prachtige kaarten! Ik vind ze allemaal even mooi maar als ik moet kiezen……….
  Een van de twee mandjes die van linksboven of helemaal rechtsonder.
  Gefeliciteerd met je 5000 blogjes. Ik lees ze altijd graag en heb af en toe ook wat gekocht. Veel succes en inspiratie voor de volgende blogjes!
  Hartelijke groet, Francien

 6. Nog van harte gefeliciteerd met de 5000 blogs. Een geweldige prestatie. Prachtige kaarten, kan niet kiezen…….
  Hartelijke groet, Monique

 7. Wat een leuk idee Margriet. Een feestje is het om jouw blogjes te lezen. Een feestje is het, ook voor jou, om al 5000 blogjes geschreven te hebben. En deze kaarten zijn ook een feestje.
  Ik doe graag mee en lat me verrassen.

 8. Teuwen Nicole

  Hallo
  De kaartjes zijn allemaal om ter mooist. Bij mij blijft de vraag hangen, hoe dat ze deze kaartjes vroeger maakte. Heeft daar iemand enig idee van ?
  Een gezellig weekend
  Vriendelijke groet.
  Nicole Teuwen

 9. Margriet,wat een plezier breng je de mensen toch,zo met van alles over het leven,de bezigheden van ons allen weerspiegeld. De brei-,naai-,haak- en borduurwerken door jou besproken,maken het voor iedereen bijzonder. Dank daarvoor en niet alleen voor de hoeveelheid. Mocht ik bij de winnaars behoren ,vertrouw ik op jou keuze,want ik vind ze allemaal even mooi. Fijne vakantie/rustperiode .dat heb je wel verdiend. Groetjes Wilma slob Arkel

 10. maria grobben

  Hi Margriet, daar ben ik weer. Wat mooi dat je die kaarten wat van weg geeft.
  Die mandjes zijn erg mooi, ze zijn allemaal mooi. Mijn tante deed dat vroeger ook.
  Maar ik ben het kwijt geraakt met emigreren, niet alleen dat. jammer. Hoe is het nu met je tanden?
  Wat duurt dat lang he. Dapper hoor. We hebben nu ook zomer hier, eiindelijk. Geniet maar lekker van de vakantie thuis. Wij doen dat ook meestal. Wij zijn geen trekkers. Alleen zien we niet veel andere mensen maar de plantjes houden ons bezig. Vogeltjes vol op. Veel uitrusten, maar dan ga ik weer.
  5000 keer wat een getal he! Heel leuk, ik heb ze allemaal doorgelezen, ook toen ik weer thuis kwam.
  Groetjes en veel rustplezier gewenst van ons. Maria en ook van Gerard ,die leest je blog ook. daaaaag

  1. Dag Margriet,
   Gefeliciteerd, heel knap van je om dit te bereiken.Elke dag weer fijn jouw blog te lezen.Het werkt voor mij heel inspirerend. Gelukkig wordt het handwerken weer meer gewaardeerd. En dan is het heel fijn dat er mensen zoals jou zijn . Je geeft uitleg over het ontstaan van allerlei handwerken Voor jong en oud aantrekkelijk .
   Ik hoop dat er nog vele blogs bij mogen komen.
   In ieder geval voor nu een fijne thuis vakantie met rust en genieten van de natuur.
   Ik vind alle kaarten prachtig, de kaart linksboven vind ik het allermooist.
   Ik doe graag mee.
   Hartelijke groet,
   Marion

 11. Wat een mooie kaarten! Alleen al prachtig om te zien. En wat een lief idee. Hoe schattig die viooltjes ook zijn, ik vind zwaluwen altijd zo mooi. Dus zou ik mee willen loten voor die met zwaluw met rozenmand.
  Hartelijke groeten, Hennie

 12. Beerta Bosch-Wichers Hoeth

  Gefeliciteerd met al die boogjes! Ik lees ze iedere dag met veel interesse en plezier. Maar ik wil geen kaart. Ik ben nu in een fase dat er meer het huis uit moet dan erin.Hartelijke groeten Beerta

 13. Marian Bontenbal

  Wat een prachtige kaarten. Dat is een feestje om zo’n kaart te mogen ontvangen. Ze zijn allemaal even mooi.
  Geniet van de vrije tijd.

 14. Wat een mooi initiatief. Het is hier een vast ritueel dagelijks je blog te lezen, en dikwijls ga ik terug naar je oudere blogs om stiekem nog wat meer te lezen en te leren over handwerken. Ik sta altijd vol bewondering voor de mooie dingen die onze grootouders en ouders vroeger maakten. Ik vind ze allemaal mooi, maar als ik bij de gelukkigen zou zijn gaat mijn voorkeur uit naar de kaart rechtsboven, de kaart met de twee viooltjes. Groetjes Lut

 15. Tweede poging, want de eerste raakt niet gepubliceerd.
  Wat een mooi initiatief van je. Het is hier een dagelijks ritueel, ik ga niet slapen zonder jou blog te lezen. Dikwijls ga ik naar oudere berichten om stiekem meer te kunnen lezen.
  Alle kaarten zijn heel mooi, maar als ik bij de gelukkigen zou zijn, gaat mijn voorkeur toch uit naar de kaart bovenaan rechts, met de 2 viooltjes.
  Lieve handwerkgroetjes Lut

 16. Heel hartelijk dank voor al jullie fijne reacties!
  Ik ben blij dat ik dit keer 3 kaarten had weg te geven.
  De kaarten stuur ik naar Anneke V, Francien en Wilma.
  Zij krijgen alle drie een kaart met een bloemenmandje. In het blogje “Bloemenmandjes (uitslag van give away) geef ik daarop verdere toelichting.

  Er was ook een vraag of ik weet wat de achtergrond is van deze kaarten en hoe ze werden gemaakt hoop ik later terug te komen. We hebben een zeldzaam boek hierover opgespoord en daarin staat veel interessante informatie.

  Nogmaals bedankt voor jullie reacties! Die maakten deze mijlpaal voor mij ook tot een ‘feestje’!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.