Zijdegeborduurde kaarten Van harte beterschap

Al bijna twee jaar gaat er een virus rond wat de hele wereld in beroering heeft gebracht. Wat een moeilijke en angstaanjagende jaren waren het! En wat was en is er veel over te doen geweest! Ook ik volgde het nieuws, was er veel mee bezig, las er over, praatte erover, dacht erover. Heel intensief allemaal.
En we hadden allemaal gehoopt dat het allang voorbij zou zijn, dat we allang weer terug bij een leven zonder restricties en maatregelen zouden zijn.
Maar dat is helaas niet zo.

Er is nu een 39e ‘persconferentie’ aangekondigd over de veranderingen in het virus-beheersings-beleid. Beetje meer van dit, beetje minder van dat. Dat gaat al twee jaar zo. Ik heb zelf al 38 keer niet gekeken, maar of je nu wel of niet kijkt: die maatregelen krijgen we vanzelf wel mee want daar zijn ze ingrijpend genoeg voor. En oh! wat wensen we ons land (en de hele wereld) Van Harte Beterschap toe!

Er zijn veel mensen ziek of ziek geweest. Wie weet ook onder mijn bloglezers, of anders in hun gezinnen of familie. Allemaal Van Harte Beterschap gewenst!

Een mooie kaart sturen is een teken van meeleven, en nu laat ik al deze prachtige zijdegeborduurde kaarten van meer dan honderd jaar oud zien.
Allemaal met de krachtige tekst en welgemeende wens: Van Harte Beterschap!

Honderd jaar geleden was er ook sprake van ziekte en soms moest er een operatie plaatsvinden. Achterop de kaart hierboven leefden Rie en Cor volop mee met een patient. Ze schreven: “Lieve Bets, Hoe gaat het nu met je? We kregen net bericht uit B. dat je geopereerd was. Had je de breuk allang? Hoe gaat het met de pijn? Nu, het beste toegewenst hoor, en vele groeten. Indien je kan, Bets, schrijf je dan even hoe het nu met je gaat? Dag hoor!”
Geen snelle email, app of signal was er nog, alle berichten gingen via briefjes en kaartjes.

En nu dan mijn bericht via nog weer wat anders, namelijk via een blog: Ik wens ons land Van Harte Beterschap!
En ieder die dit leest en ziek is ook: Van Harte Beterschap!
Je kunt deze oude Zijdegborduurde beterschaps-kaarten trouwens bèst nog eens gebruiken om aan een zieke te sturen, waarom ook niet?
Dan kunnen er zeven zieken worden opgevrolijkt, want deze zeven zet ik in m’n shop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.