Zonnige escape

Escape!
Waaruit dan?
Uit een ruimte waarin je met een groep vrijwillig wordt opgesloten. Door middel van raadsels en opdrachten moet je proberen te ontsnappen. Daar heb je precies een uur de tijd voor, langer niet. En het kost nog geld ook nog om je te laten opsluiten, maar het is reuze leuk!
Er zijn al meer dan 500 escaperooms in Nederland en elke room heeft een eigen thema. Wij gingen het met onze kinderen ook eens uitproberen. Met een filmpje werden we teruggeplaatst in de tijd. Het was 31 december 1999 en de milleniumvrees was alom aanwezig. Bedrijven hadden maatregelen genomen om de verwachtte computerstoring op te vangen. Zo was er ook een tankstation in Woerden, wat uit voorzorg alles had leeggehaald. En nu werden wij in dat tankstation geplaatst en kregen een opdracht.

Als je er meer van wilt weten, druk dan op één van de links, en verbaas je over dit snelgroeiende fenomeen, wat geschikt is voor bonding op bedrijfs- of familie-uitstapjes. Ik vertel er verder niks over, want dat is niet de bedoeling. Je mag niks verklappen als je eenmaal zo’n escape-ervaring hebt gehad. Niks zeggen over waar de sleutels liggen en hoe je de raadsels kunt oplossen. En vooral ook geen foto’s maken. Dus heb ik nu alleen een haakwerkje te laten zien. Na afloop van ons uitje (vorig weekend) gingen we Wandelen in Woerden, en gelukkig had ik nog zo’n geel zonnetje bij me. Zo’n zonnetje komt altijd wel van pas.

En wil je weten of wij slim genoeg waren om binnen het uur te ontsnappen? Nee, helaas…. Na een uur kwam de escape-uitbaatster ons lachend tegemoet en vertelde ons wat we allemaal goed en fout hadden gedaan. En welke raadsels we nog meer hadden moeten oplossen om het spel helemaal uit te spelen. Toen we even later min of meer verbaasd weer buiten stonden merkten we hoe moe we waren. Best inspannend hoor: zo’n escape room !

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Drie tasjes

Boeken over Fraaie handwerken

Het grote folklore borduurboek

Bloemen langs de snelweg

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen