Oude Ariadnes

Helemaal rechtsonder in de hoek van deze foto is nog net het woord ‘decembercadeautjes’ te lezen. Dat is toeval, maar wel een goede illustratie dat oude Ariadnes ook boordevol leuke december-ideeën staan. De meeste herinneringen hebben handwerksters aan oude nummers waar een trui in stond die ze graag nog eens willen breien. Maar die oude Ariadnes kunnen ook leuk zijn om de patronen van destijds voor de kersttijd nog eens te zien en te gebruiken. Een ‘kerstkleed in kruisjes’ (ook nog net leesbaar) of één van de vele andere honderden leuke patronen uit de tijd dat we nog jong waren en er geen tijd voor hadden maar nu wel.

Ik ben bezig met m’n voorraad Ariadnes aan te vullen met een partij die ik een paar dagen geleden binnenkreeg. Ariadnes die al verkocht waren kan ik dan nu weer aanvullen met nieuwe exemplaren en daar ben ik wel een tijdje zoet mee. M’n shop is een maandje dicht, maar mocht je heel graag toch nog voor kerst een bepaalde oude Ariadne willen kopen, mail me dan gerust. Dan is daar vast nog wel een mouw aan te passen. Er zijn vroeger heel veel mooie handwerkbladen gemaakt en het is telkens bijzonder om te zien hoeveel vrouwen daar goede herinneringen aan hebben. En soms een tijdschrift graag opnieuw willen hebben!

3 gedachten over “Oude Ariadnes”

  1. Goedemorgen, inderdaad hele goede herinneringen aan een door mijn moeder geborduurd kussen met daarop een Keulse pot met daarin een boeket bloemen. Het zal zo rond 1978 – 1980 geweest zijn. Het patroon kwam uit een Ariadne. Mocht het mogelijk zijn dat je die Ariadne te koop hebt dan hoor ik het heel erg graag. Wat zou dat leuk zijn!

    1. Hallo Jacqueline,
      Ik herinner me wel vaag een patroon van een boeket bloemen, ergens uit de tijdsperiode die je noemt. Maar dat waren dacht ik losse schilderijtjes. Waarschijnlijk heb ik de Ariadne wel die je zoekt, want van die jaren heb ik alle Ariadnes compleet. Vaak bij zo’n vraag (waarbij ik niet zelf een aantal jaargangen kan doorbladeren) vraag ik of degene die iets zoekt alle voorkanten in m’n shop al heeft bekeken. Wellicht dat je dan de voorkant herkent, en dan kan ik de desbetreffende Ariadne wel even doorbladeren. Maar bij deze zoek-vraag zal dat denk ik niet werken, omdat jij waarschijnlijk niet de voorkant herinnert, van een Ariadne die je moeder heeft gebruikt.
      Dus zal het een kwestie van toeval zijn, als ik misschien dat patroon een keer tegenkom.
      Of wie weet leest iemand dit en herinnert zich die Keulse pot met bloemen. Als dat zo is, wil je de juiste Ariadne dan hier doorgeven?

  2. Michael van Ooijen

    Beste lezers,

    Ik ben voor mijn moeder op zoek naar een patroon, kaboutermeetlat, uit een Ariadne Kruissteken, uit ergens rond 1980. Voorop staat een huisje met een trapgevel. Wie kan mij helpen?

    Michael

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.