De wereld houdt z’n adem in

Een week geleden wisten we nog niet wat er allemaal stond te gebeuren in het Midden Oosten.
Een week geleden was het nog onbekend dat een terroristische organisatie aanslagen zou plegen in Israël, die in snel tempo tot een grote escalatie van geweld zou leiden. Nu, een week later, hebben we kennis genomen van zoveel verwoesting en verschrikking.

Een week geleden was ik volop bezig met het voorbereiden van een aantal blogjes over etnisch handwerk. Ook deze foto, van het borduurwerk van een Palestijnse jurk, maakte ik een week geleden. Toen wisten we nog niet wat er allemaal zou gaan gebeuren.
Ik besloot nog even te wachten met m’n boeken over etnisch handwerk. Misschien volgende week. Er zijn mooie boeken gemaakt over prachtig handwerk, wat over de hele wereld is gemaakt. In kleding zien we het verlangen van vrouwen om schoonheid te creëren in borduurwerk en versiering. Het mens-zijn wordt mede door prachtig handwerk nòg meer uitstraling gegeven. De verhevenheid en de waarde van het leven wordt benadrukt.

En nu wordt er zoveel kapot gemaakt. Mensen, gebouwen, en ook kleding. Alles waar mensen hun verlangen naar schoonheid en levensvervulling in hadden uitgedrukt. Het is zo intens triest en onbevattelijk.
Nu houdt de wereld z’n adem in. Wat gaat er nog meer gebeuren?

Update: Dit blogje schreef ik vrijdagavond. Nu op zaterdagochtend even geen nieuw blogje. Ik ga naar een ontmoetingsdag over borduren en heb daar nog nooit zò weinig zin in gehad. Toch ga ik maar. Ik ben ook wel een beetje benieuwd hoe andere borduursters dit allemaal ervaren wat er in de wereld gebeurt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.