Oude Nieuwsbrieven merkwaardig

Dit jaar viert de vereniging Liefhebbers Merklappen haar 35 jarig jubileum. Al die jaren verscheen vier keer per jaar een ‘periodiek’: eerst een ‘Nieuwsbrief’ die in feite een boekje op A5 formaat was, en later een glossy magazine. Die kleine boekjes van de begintijd geven een goed beeld van de eerste twintig jaar, waarin leden en liefhebbers volop op zoek waren naar verdieping van kennis van hun leuke hobby. In die tijd werden vele interessante artikelen gepubliceerd over de achtergrond van alles wat met merklappen te maken had. Ook andere artikelen over borduren kregen een plekje. In elk nieuwsbrief werd met de hand een foto van een besproken merklap geplakt, wat die oude uitgaven ook tot een mooi bewaarnummer maakte.

Toch zijn er niet zo veel van deze gele boekjes bewaard, maar ik heb recent een stapeltje gevonden. Die plaats ik nog even in m’n shop. De aanleiding is dat er morgen weer een ledendag/ontmoetingsdag van deze vereniging wordt gehouden in Nijkerk. Eerder dit jaar deed ik op m’n blog de toezegging dat ik zou aankondigen wanneer ik ergens naar toe ga waar misschien ook bloglezeressen naar toe gaan. Dus vandaar.

Er is morgen ook een ledenvergadering, en één van de agendapunten is of het tijdschrift nog wel kan blijven verschijnen. Bezuinigingen en zo. Het zou natuurlijk jammer zijn als zo’n mooi tijdschrift niet meer in papieren vorm kan verschijnen. Veel leden zullen niet echt zin hebben om een tijdschrift achter de computer te moeten lezen. En bovendien komen er dan geen nieuwe tijdschriften meer bij, die later ‘oude’ tijdschriften worden, die voor mij leuk zijn om in m’n shop te plaatsen. Nou ja, allemaal niet zo heel belangrijk. Déze tijdschriften zijn er in ieder geval nog, en ze staan boordevol interessante informatie over de ontdekkingsreis die veel borduurliefhebbers al hebben afgelegd. Sommigen verdiepten zich een klein tijdje in het fenomeen Merklappen, en anderen misschien al 35 jaar. Misschien is alles wat er te ontdekken valt al wel ontdekt in al die jaren. En misschien is het leuk om nog wat langer door te gaan met het uitwisselen van informatie op papier over het fenomeen ‘merklappen’. We zullen het wel meemaken morgen.

1 gedachte over “Oude Nieuwsbrieven merkwaardig”

  1. Ik heb ook bijna alle nieuwsbrieven verzameld. Ik mis nog de nummers 6,7,8,9,10 en 11. Heb je die toevallig nog?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.