Borduurwerk folklore vogeltjes

“Maak ook eens wat ànders”, was vaak de gedachte van de hoofdredactrice van de eerste jaargangen van Handwerken zonder Grenzen. Henriette Beukers zorgde als drijvende kracht achter die mooie handwerkbladen ervoor dat er vaak een materiaalpakket bijgesloten werd bij het tijdschrift. In het kwartaal-tijdschrift stond dan een artikel over een bepaald handwerk-onderwerp, waarbij de achtergrond en de techniek allebei grondig werden besproken. En dan kon je zelf aan de slag met het meegeleverde materiaal. Zoals ook een keer een mooie linnen lap, met een voorbedrukt folklore-motief. De hartjes konden worden opgevuld met allerlei steken, want er was en is zoveel méér mogelijk dan alleen de kruissteek.

Veel van die lappen van abonnees bleven toch onaangeroerd liggen en na verloop van jaren kwamen ze op de rommelmarkt terecht. De eerste keer dat ik daar zo’n lap vond, dacht ik: Wat een mooie lap, het lijkt wel linnen! Ik ging erop borduren, gewoon op de achterkant, en merkte hoe prettig ik dat vond. En elke keer als ik weer zo’n lap vond was ik blij, en borduurde hem vol. Weliswaar toch met kruissteek, want ik was denk ik nog in mijn kruissteek-periode. Sommige van deze borduurwerken gebruikte ik voor mijn visitekaartjes. Twee jaar geleden legde ik eens al deze borduurwerken bij elkaar. Bijna allemaal gemaakt op die mooie linnen ondergrond.

En nu twijfel ik: zal ik dan nu na al die kruissteken alsnòg eens wat andere steekjes maken, of laat ik dat aan een ander over? Jullie zien het vanzelf wel of dit lapje nog in m’n shop komt. Het was voor dit moment in ieder geval leuk om nu ook eens de vóórkant van deze mooie linnen lappen te laten zien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.