Acht keer het Melkmeisje van Vermeer

Acht keer het Melkmeisje van Vermeer. Deze verzameling begon toen ik we net in ons nieuwe huis waren komen wonen. Ik was heel blij met mijn nieuwe keuken. Ik vond een reproduktie van dit beroemde schilderij en zette dat op m’n aanrecht. Het vergrootte mijn dankbaarheid dat ik nu in zo’n mooie keuken het eten mocht klaarmaken. Als je dat vergelijkt met hoe het vroeger ging…. Later verhuisde de reproduktie natuurlijk naar zolder, maar de Melkmeisjes-liefde was geboren.

Toen kwamen de Tapisserie-borduurwerken m’n huis binnen. “Moet je er nou alwéér één?” “Ja, natuurlijk!”
Sommige waren mooi ingelijst:


En sommigen hadden nooit een lijstje gekregen.


Heel interessant om de verschillen te zien! Verschillen in de gebruikte kleuren, maar ook in hoe de details van het gezicht zijn geborduurd. En soms ook verschillen in gebruikte garens. Meestal werden deze borduurwerken in wol geborduurd, maar het kan ook in borduurzijde.

Iemand bestelde de drie borduurwerken uit m’n shop en vroeg of ik er nog meer had. Ja hoor! Ik haalde ze allemaal los uit de lijst en stuurde ze op naar Amsterdam. Daar worden ze opnieuw ingelijst en mogen ze straks allemaal op een mooi plekje hangen.

Mijn oude reproduktie heb ik nu nog over…. En de herinnering hoe ik één van deze borduurwerken eens naast het echte schilderij mocht houden!

2 reacties op “Acht keer het Melkmeisje van Vermeer”

  1. Prachtige bestemming voor de meisjes, ik heb haar op mooie folklore stof geborduurd en de hoofdlijnen gearceerd met rood. Fijne dag Margriet, ik geniet dagelijks van je blog.

    1. Bedankt voor je reactie! Daar zou ik best wel eens een foto van willen zien, van wat jij gemaakt hebt! Het klinkt heel creatief om de hoofdlijnen van een bekend portret te accentueren.
      Jij ook fijne dag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013