Amerikaanse quiltboeken


Er zijn zòveel mogelijkheden en invalshoeken om een quilt te maken!
In het grote Amerika zijn duizenden manieren verzonnen, duizenden variaties bedacht, duizenden mooie quilts gemaakt en misschien ook wel duizenden boeken verschenen. Sommige van die boeken werden meegenomen naar Nederland, in een tijd dat de quiltboekenstroom hier nog op gang moest komen. En een aantal van die vele boeken plaats ik nu in m’n shop, want die bieden nog steeds volop variatie-plezier, technische tips, interessante culturele achtergrond-informatie en visuele inspiratie.

Quilten is zò persoonlijk en tegelijk is quilten ook zò verbonden met boeiende tradities! En daar geven al die Amerikaanse boeken volop blijk van!
Elk van deze boeken heeft een eigen invalshoek, bijvoorbeeld om quilts te maken met een dertiger-jaren twist, of een Nova Scotia achtergrond, of een Kaleidoscoop-invalshoek. Je kunt je eigen Memory Quilt maken, of een snel Holiday project. Je kunt gebruik maken van één van de honderden Patchwork Patterns die Maggie Malone presenteerde, of je laten inspireren door de Indian Ribbon Technique. Je kunt Hearts from the Prairy namaken of je eigen levendige Lap Quilt fabriceren. Er is een OceanWave aan mogelijkheden!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Olifantenkussen

Dankbaar, ook voor handwerk

Juliana (geborduurd) op bordes Soestdijk

Geschiedenis van het kostuum

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen