Ariadnes jaargang 1953

Those were the days!
In het jaar 1953 verscheen de zevende jaargang van het Maandblad voor Handwerken, en daarin vonden vrouwen tal van patronen om voor hun huizen en gezinnen prachtige dingen te maken.
Baby-garnituren, Gehaakte kleedjes, Smaakvolle werkjes, Kralenborduursels, Kunstbreiwerk, Frivolité, Geborduurde speelpakjes, Gebreide twinsets, Kokette mutsjes, Variaties met zigzagband, Gobelinstoelen, Schoolblouses, Gesmockte jurkjes, Zwierige omslagdoeken, Vingerdoekjes, Entre-deux, Kelimkleden en nog veel meer.
In deze periode stelden veel vrouwen er een eer in om ook de moeilijkere handwerk-technieken uit die tijd toe te passen in gebruiksvoorwerpen, huisversiering en kleding.

Dit zijn echt mooie oude nummers, allemaal in zwart-wit, maar met nog steeds dezelfde aantrekkingskracht om handwerksters over te halen om de patronen te gebruiken en de mooie handwerken van de stijlvolle foto’s na te maken.
Deze oude nummers zijn veel zeldzamer dan de nummers uit de tijd toen dit handwerkblad ‘Ariadne’ heette, en met plezier plaats ik ze in m’n shop. Voor de duidelijkheid heb ik wèl de latere Ariadne-naam aangehouden.

1 gedachte over “Ariadnes jaargang 1953”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.