Green Friday

Green Friday is een statement tégen Black Friday. De ontwikkeling dat door schreeuwende korting overconsumptje in de hand wordt gewerkt is geen goede ontwikkeling. Vorig jaar kwam er een nieuw initiatief: Green Friday.  De organisatie Trees for All wil bedrijven en mensen oproepen om geen goedkope deals te bieden of te kopen. Nu was ik toch al niet meer van plan om mee te doen met Black Friday. Dat heb ik een paar jaar geleden gedaan en leverde niks op. Ook andere akties werken bij mij niet, en dat vind ik eigenlijk wel een leuke conclusie. In mijn webshop wordt er bijna nooit iets gekocht vanwege korting; ik heb gemerkt dat daar gewoon helemaal geen interesse voor is. Wel zo handig eigenlijk.

Ik kreeg een link doorgestuurd over Green Friday van een bloglezeres, anders had ik hier ook niet van gehoord. Natuurlijk denk ik er ook wel eens over na of ik met mijn webshop misschien bijdraag aan welvaarts-consumptie. Maar ik heb toch ook wel een heel goed gevoel over wat ik doe: het opsporen van oude boeken en die weer beschikbaar maken voor mensen die daar weer blij mee zijn. Juist heel duurzaam!

Het heel oude boek “Handwerken van Heinde en Ver” is een behoorlijk zeldzaam boek en ging deze week op de post. Ik vind het fijn te weten dat dit boek nu weer bij een andere liefhebber is.

De foto hierboven: hier wandelde ik gister, bij Garderen. Niet helemaal groen meer, maar wel duidelijk: Trees for All!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.