Ariadnes uit 1959

De Ariadnes uit 1959 zijn de laatsten die ik kan toevoegen in mijn shop, en dat doe ik nu ook.

Deze tijdschriften van meer dan zestig jaar oud geven een (ietwat geromantiseerd) tijdsbeeld van de tijd die we alleen kennen uit oude foto’s, of die we zelf nog hebben meegemaakt (gister kreeg ik een reactie op mijn blog van een lezeres van 99!) of van de tijd van onze moeders.

Hoe was die tijd voor onze moeders toen wij geboren werden? Het nummer uit mijn geboortemaand zit ook in deze jaargang en die had ik zelf al een tijdje bewaard. De eerste keer dat je zo’n tijdschrift, met die bekende maand-datum die al je hele leven voelt als ‘van jou’, dat is toch iets speciaals. En ik merkte dat ook bij een paar bestellingen van nummers uit de andere jaargangen: voor zestig-plussers geeft het een speciaal gevoel als je een tijdschrift kunt kopen of krijgen wat een beeld geeft van de wereld waarin je moeder toen leefde. Zo vaak gebeurt het niet dat je een handwerktijdschrift uit de vijftiger jaren tegenkomt.

Ook uit mode-oogpunt zijn deze oude Ariadnes interessant: de gehaakte handschoenen, de geborduurde randjes, de sierlijke tassen met beugels, de verfijnde topjes, de gebreide vesten en de brede sjaals: Het was er allemaal al! Het is er nu wéér en het is altijd leuk om te zien waarin de mode zich vernieuwt en tegelijk teruggrijpt op eerdere modes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.