Bezoek aan wijnhoeve

De wijnbouw in Nederland is beperkt, maar groeit. Er zijn inmiddels 165 commerciële wijngaarden en een aantal daarvan hield gister een open dag. De lucht was blauw en de druiven zijn bijna rijp en het was nog weer een mooie zaterdag om erop uit te trekken.

Met een groepje kregen we een rondleiding in wijnhoeve Middeldorp. Deze ligt op een landgoed bij Nijkerk. We kregen o.a. te horen hoe ons klimaat inmiddels ook goed geschikt is voor de groei van druiven. En dat de gemiddelde kwaliteit van de geproduceerde wijnen in de loop der jaren flink is verbeterd. Iemand stelde de vraag waarom er rozen staan aan het eind van elke rij. Die dienen als early warning system: als de rozen luizen krijgen, dan moet er opgelet worden dat de druiven ook niet meer in optimale conditie zijn. En het staat natuurlijk mooi.

In zo’n groepje krijg ik ook vaak een vraag: of ik nou ècht staand kan breien tijdens het luisteren? Ja hoor, dat gaat prima. De laatste tijd is dit mijn favoriete tasje: de beugel hangt aan m’n linkerarm en daar zit de bol wol in, en dan kun je makkelijk breien. En tegelijk een uurtje genieten van het zijn op zo’n mooi plekje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.