Borduurwerk Flower Fairy

Borduurwerken Flower Fairy Skilla

De kleine lichtblauwe bloemetjes die nu overal bloeien heten ‘Skilla’. Het zijn vroege voorjaarsbloemetjes die zich vermeerderen via kleine bolletjes en als ze het naar de zin hebben komen ze elk jaar op die plek terug. Soms zie je hele plakkaten ervan en vandaag zag ik ze ook op verschillende plekken toen ik zwoegend door de storm ergens naar toe fietste.
Cecile Mary Barker tekende in de vorige eeuw fleurige Flower Fairy’s die ze dezelfde kleuren en kleren meegaf als de bloemetjes waarop ze geïnspireerd werden. Van deze tekeningen werden ook borduurpakketten gemaakt. De bijgeleverde handwerkstof was geschikt voor het borduren met drie draadjes Flower fairy Skillaborduurzijde en ik heb vroeger ook wel eens zo’n pakket gemaakt. Maar een kant-en-klaar borduurwerk laat ik ook niet liggen als ik er ergens één zie! Het borduurwerk links op de foto kocht ik lang geleden eens en gaf ik aan m’n zus. Nu was ik pas bij haar en zag ik het weer. Ze gebruikt het als extra voorbeeld (naast het patroon natuurlijk) om het nog een keer na te borduren. Maar dan met één draadje, zodat het werk zo klein en fijn mogelijk wordt. Rechts op de foto een oude agenda waar alle Flower Fairy’s in staan.
Als je van heel fijn borduren houdt, dan zijn de Flower Fairy’s geschikt om te borduren omdat de patronen heel gedetailleerd zijn. Daardoor komen ze geborduurd met één of twee draadjes op heel fijne stof erg mooi tot hun recht.

2 gedachten over “Borduurwerk Flower Fairy”

  1. Dit borduurwerkje kocht ik vorige week, het was te lief om te laten liggen. Wanneer ik het ga borduren? Ik zet het eerst op mijn to-do lijst en geniet alvast van mijn bloemenmeisje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.