Zelf ontworpen tasje mee op wandeling

Tasje aan boom

“Er zijn heel veel borduurpatroontjes te vinden in boeken en tijdschriften en als apart patroon met stof en garen, maar u kunt ook zelf uw borduurpatroon ontwerpen. Veel mensen doen dat niet omdat ze denken dat ze dat niet kunnen. Natuurlijk is niet iedereen een geweldige tekenaar, die ingewikkelde patronen kan ontwerpen, maar dat hoeft ook niet. Juist kruissteekpatroontjes kunnen gemaakt worden op een heel simpele, leuke manier.”
Dat is een citaat uit een klein boekje wat ik gister kocht. Het hoofdstuk uit dit Kruissteekboekje heet “Zelf ontwerpen”. Zonder dat ik wist dat Henriette Beukers (de auteur van dit boekje) dit al in 1973 had geschreven, had ik soortgelijke patroontjes als uit haar boekje gebruikt voor mijn tasje. Ik borduurde eenvoudige patroontjes op een stuk grof stramien en dat werd dit tasje.

Tasje aan roestig kunstwerk
Ik heb op sommige wandelingen een rugzak mee met koffie en van alles wat me onderweg van pas kan komen. Maar er zijn ook wandelingen waarop ik kies voor: alléén een fototoestel. Of niks, maar dat is voor mijn doen wel erg dapper. Vorige week koos ik voor een wandeling met weinig bagage (alleen m’n fototoestel) en toen was dit kleine tasje handig.
Op officiële wandelroutes kom je soms complete kunstwerken tegen. Vooral als ze een beetje roestig zijn passen ze goed in het landschap. Deze roestige vogelpoort vond ik ook wel decoratief voor mijn tasje.

Tasje langs wandelroute

En ik kwam ook nog een betonnen bolwerk tegen. Het is leuk om iets zelf te maken en als het klaar is te fotograferen. Maar ik had er ook plezier in om gisteren dit boekje te vinden en deze bladzijde daarin te ontdekken. De overeenkomst tussen wat Henriette Beukers als auteur van dit boekje schreef en hoe ik zelf te werk ging vond ik Pagina uit Het kruissteekboekjezo frappant! Ik plaats het boekje gelijk in m’n shop en daarin heb ik die alinea over “Zelf ontwerpen” nog verder geciteerd. Wie weet zijn deze foto’s stimulerend om zelf ook zo’n klein tasje te maken. Ik vind ze reuze handig en gebruik ze veel.

3 gedachten over “Zelf ontworpen tasje mee op wandeling”

 1. Hallo Margriet, Het is zó grappig dat ik regelmatig bij jou boekjes zie die ik zelf ook heb en waaruit ik allerlei patronen heb gebruikt. Dit boekje van Henriette Beukers heeft al voor heel veel cadeautjes en praktische dingen gezorgd. Het boekje was ook een inspiratie voor eigen patronen, net zoals zij (en jij) schrijft. Hopelijk gaat het naar iemand die er evenveel plezier mee zal beleven.
  Hartelijke groet en fijne paasdagen.
  T.

 2. Dag Margriet,

  Mooi tasje. En jij hebt het weer prachtig gefotografeerd op een hele originele, aparte manier.

  Ik zie overal brei en borduurpatronen. Het overkomt me vaak op vreemde plaatsen (restaurant, vakantiehuis, woonwinkel…) dat ik een mooi figuurtje in een mat of een schilderijtje zie, en dat spontaan even over teken (heb altijd papier en schrijfgerief in mijn tas) of als het iets heel ingewikkelds is, maak ik stiekem een foto met mijn gsm.
  Hoeveel patroontjes ik hier ondertussen al op die manier heb verzameld (maar nog niets mee heb gedaan) is niet meer te tellen. (er zitten er van jou blog ook bij, zoals o.a. de olifantjes van je mooie kussen)
  En ze zelf tekenen, doe ik ook, meestal als ik op een vergadering zit die saai wordt.

  Fijne dinsdag,

  Brigitte

 3. Mooi tasje en echt handig om te gebruiken voor een fijne wandeling. Leuk om te zien hoe jij de oude patronen weer naar het nu haalt.

  Groetjes, Margaret

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.