Eemhuis Amersfoort

Eemhuis Amersfoort met kermis

De nieuwe bibliotheek van Amersfoort is spectaculair mooi. Het gebouw is een architectonisch hoogstandje en de opening was vorig jaar uitgebreid in het nieuws. Ik wilde al langer zelf ook graag een kijkje nemen en die gelegenheid deed zich een paar dagen geleden voor. Net over de grens van oud-en-nieuw was de kermis nog aanwezig. Op een druilerige zaterdagmiddag aan het begin van de januari-maand, terwijl er haast niemand is en die kleurige kermiswagens een mooi contrast vormen met het grijze moderne gebouw. Ik hou van dat contrast. Ik probeerde nog het indrukwekkende Eemhuis ook zònder kermis in de schemering op de foto te krijgen, maar dacht: een betere foto dan deze gaat het niet worden. En nadat ik daar zeker een kwartier genoten had van dat bijzondere sfeertje, ging ik eindelijk naar binnen.

Trappen in Eemhuis

Geweldig! Wat een indrukwekkende ruimte! Zò mooi en zò bijzonder!
Bij de balie vroeg ik of ik foto’s mocht maken. Dat mocht en wie weet zijn deze foto’s een aanrader voor anderen om een keer gaan kijken als je in de buurt bent. Je kunt er zò binnenlopen. Misschien bof je net zoals ik om even een fiets van iemand te lenen. Dat gevoel van vrijheid als je daar dan door zo’n stad fietst…. heerlijk!

Hobby boeken in bibliotheek Amersfoort

Boven ging ik op zoek naar de hobbyboeken. Gewoon eens kijken wat ze hebben. Eerst keek ik m’n ogen uit naar de modere indeling van de grote ruimte. Modern, fris, aantrekkelijk, open. Geen hoge kasten tot het plafond maar lage stellingen waarop per onderwerp de boeken geordend zijn. De hobbyboeken bevonden zich aan de verste kant en gaven me de gelegenheid om een foto te nemen met een zo ruimtelijk mogelijk uitzicht. Ik zag veel bekende boeken, van auteurs als Kaffe Fassett en José Sterrenburg (als ik daar een boek van tegenkom, koop ik het gelijk voor jullie en dan ben ik het zò kwijt, want haar kruissteek-ontwerpen zijn momenteel zeer in trek). En rechts een boek van Jaroslava Dovcová: Trendy Assessoires. Deze Tjechische schrijfster maakt momenteel furore met haar leuke en aantrekkelijke boeken en ik vond het leuk om haar boek in die bibliotheek te zien. Zelf heb ik twee (hele mooie!) boeken van haar in mijn shop. Je vind ze hier en hier. En nu wil ik natuurlijk maar zeggen: voor deze boeken hoef je niet helemaal naar zo’n mooie bibliotheek; je kunt ze gewoon simpel bij mij bestellen…..

Bibliotheek Amersfoort

Vanaf die plek waar de hobbyboeken staan keek ik nog één keer de open ruimte en nam deze foto. Toen met de trappen weer naar beneden, naar huis. En daar ga ik nu verder met de muur verven! Dan wordt het hier ook weer een beetje mooier….

3 gedachten over “Eemhuis Amersfoort”

    1. Wow, ben jij er geweest?
      Ik alleen in het bordspel ‘Reis om de wereld”. Dan kon je vanuit Reykjavik inschepen herinner ik me vaag. En er zaten dacht ik ook plaatjes bij van de bekende gebouwen daar. Dat cultuurhuis is vast van later datum. Maar ik zou wel eens een kijkje willen nemen daar! Amersfoort als opstapje…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.