Een tekst over Kerstborduurwerk

Borduren en het kerstfeest zijn al eeuwenlang verbonden. In de Middeleeuwen waren borduurwerk en andere handwerktechnieken populair onder vrouwen van adel, en het kerstfeest was een belangrijke gelegenheid om hun vaardigheden te tonen.
Kerstborduurwerk was vaak rijk en ingewikkeld, met veel gebruik van gouden en zilveren draden en parelmoer. Het werd gebruikt om kerstkleding te versieren, zoals jassen, jurken en mantels, en ook om tafellakens en kussenslopen op te fleuren.
Borduren was niet alleen een manier om de feestdagen op te leuken, het was ook een belangrijke bron van inkomsten voor veel vrouwen. Ze verkochten hun borduurwerken op markten of aan rijke klanten, en sommigen waren zelfs in dienst van de koninklijke hofhouding.

In de loop der tijd is borduren minder populair geworden, maar het blijft nog steeds een geliefde bezigheid rond kerst. Veel mensen genieten ervan om borduurwerk te maken om hun huis te versieren of om cadeaus te geven aan familie en vrienden. Het toevoegen van borduurwerk aan kerstdecoraties kan een persoonlijke en traditionele touch toevoegen aan de feestdagen.

Raad eens: waar komt deze tekst vandaan? Het is een tekst die niet helemaal van mezelf is. Maar ik hoef hem ook niet tussen aanhalingstekens te zetten, want hij behoort mij nu wèl toe. Heeft iemand een idee?

2 gedachten over “Een tekst over Kerstborduurwerk”

  1. Hallo Jet,
   Nee, het is niet van deze bekende schrijfster die veel heeft gepubliceerd over de geschiedenis van de borduurkunst. Geen gekke gedachte van je!
   Bedankt voor je reactie en ik hoop dat er nog meer mensen gaan raden, want ik ben heel benieuwd of iemand het kan raden.
   Om het raadsel nog wat groter te maken heb ik vanmiddag nog een blogje toegevoegd met dezelfde vraag: waar komt deze tekst vandaan?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.