Eenvoudig quiltje

Eenvoudig, maar met groot effect: dat kan met quilten! Patchwork kan heel ingewikkeld worden gemaakt, met uitgekiende kleurencombinaties en patronen, maar het kan ook simpel met een basisblok waarmee wat wordt gevarieerd. Dit quiltje maakte m’n zus lang geleden en is één van de weinige dingen die de recente opruim-akties heeft overleefd. Het grootste deel van haar inventaris werd weggeven, weggegooid, ingepakt, opgeslagen of wordt morgen opgehaald door de kringloop. Al wekenlang is ze bezig om alles uit te zoeken en weg te doen en dat valt niet mee als je een huis vol had. Een paar keer kwam ik ook met een halve auto vol spullen thuis die ik van haar kreeg en kon gebruiken of doorgeven. Maar nu is het eind in zicht: over een paar dagen moet het huis leeg zijn.

Vandaag kon ik nog één keer bij haar op bezoek in het huis waar ze anderhalf jaar woonde. Voor deze dag had ze een invulling bedacht die eveneens eenvoudig was, maar met groot effect: ze had nog een tante uitgenodigd en m’n andere zus en er was nog een kleinkindje wat de hele dag opvrolijkte. Zo hadden we een ‘eenvoudig’ familiedagje. Het mooie van deze dag was een paar uur aan tafel zitten met een paar potten thee en een omelet en zelfgebakken brood. Door de tante die erbij was kwamen er bijzondere gesprekken op gang en ik ben nu heel blij dat we deze mooie dag nog hebben gehad. Eigenlijk een ‘simpele’ dag dus, met een basis-maaltijd waarmee wat werd gevarieerd. De rijkdom was de ontmoeting!

Nog één keer reed ik met een auto met wat spullen naar m’n huis terug. Niet al te veel dit keer. Het quiltje gaat nog een paar weken mee naar een ander huisje, waar ik m’n zus ook nog wel een paar keer kan opzoeken. Kleine quiltjes zijn fijn om een gehuurd huisje heel snel tot een eigen plekje te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013