Eerste impressie museum het Loo

Als je wilt dat een item een goed uitkomt, dan moet je de omgeving wat rustig houden. Misschien dat ze dat uitgangspunt bij de herinrichting van deze kamer op paleis het Loo ook hebben gehanteerd. Alle nadruk valt nu op het hemelbed en daarnaast staat dan nog een misplaatste bloemenvaas. “Maar je kunt het ook overdrijven” dacht ik toen ik een paar dagen geleden het heropende museum-paleis bezocht en in deze kamer kwam. De gezelligheid is hier wel een beetje weg….

Heel lang was 30 april een belangrijke nationale feestdag en ook al wordt koningsdag nu al bijna twintig jaar een paar dagen eerder gevierd dan voorheen, toch is die laatste dag van april nog steeds in onze herinnering. Dus daarom vandaag nog een paar foto’s van ons eerste bezoek aan het vernieuwde museum-paleis. Er hangt hier altijd wel een koninklijk sfeertje.

Maar ik weet eigenlijk niet of er nog een tweede bezoek gaat komen. Soms wil je de herinneringen liever zo laten zoals ze eerder waren. Dat vond ook een mede-bezoeker die zijn verbazing niet voor zich kon houden. “Maar dit was eerder de mooiste kamer van het paleis!” zei hij zo hard dat de suppost kwam vragen of het een beetje zachter kon. Ik merkte dat nog veel meer mensen erg moesten wennen. Paleis het Loo is echt héél anders geworden. Eigenlijk meer een museum nu. Nog steeds wel een koninklijk sfeertje, maar met die kale vloeren is het niet meer zo huiselijk.

4 reacties op “Eerste impressie museum het Loo”

  1. Margriet Hof

   Ja, alle kamers waren zo leeg. Ik vond het wel een schok om te zien hoe ànders het nu is. Vooral door de kale vloeren zonder vloerbedekking was het nu compleet anders dan vóór de verbouwing.
   Ik zou ook wel graag willen weten waar alle spullen nu zijn. Opgeslagen waarschijnlijk.

 1. Annemiek Mulderij

  Waarom zijn de vloeren zo kaal dan ? Zelfs in een museum is de vloer niet zo ‘kaal’…..

  1. Margriet Hof

   Ik denk dat ze de inrichting van de zeventiende eeuw wilden terugbrengen, en dat de redenering was dat ze toen ook geen tapijten hadden. Ik vond het echt niet mooi, maar het zou kunnen dat dit de gedachte erachter is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.