Expositie Quilts in Noord Groningen – 2

In de Maarlandhoeve in Uithuizen was een ruimte die vol hing met kleine langwerpige quiltjes die samen de reis van de legendarische Oriënt Express uitbeelden. Ze zijn gemaakt door de leden van een kunstenaarsgroep die elkaar alleen van internet kennen. Ze wonen verspreid over heel Europa en het Midden Oosten, en het idee was om via dit gezamenlijke project de diversiteit, de geschiedenis en persoonlijke herinneringen bij elkaar te brengen in een lange artist-quilttrein. Deelnemers konden hun eigen woonplek of gedroomde woonplek weergeven.

In de Mariakerk van Uithuizermeeden hing het werk van Corinne Zambeek. Haar inspiratie komt vooral uit de natuur en nu hingen haar doeken als een zwevende cirkel boven de houten banken. Een werveling van kracht en kleur.

En er was nog een klein oud kerkje in Eppenhuizen, waar Jo Huijsman een ode wilde geven aan het Groningerland met de zware klei.
En een oude molen in Kantens, waar Jolande van Luijk haar kunstige wervelingen liet contrasteren bij de houten balken.

2 gedachten over “Expositie Quilts in Noord Groningen – 2”

    1. Margriet Hof

      Bedankt Simone! Ik was er al niet zeker van dat ik het goed had vermeld, en was van plan om het nog na te zoeken. Ik heb het gelijk veranderd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.