Gehaakte pennenbakjes

Alles komt weer terug. En als je het maar lang genoeg bewaart, dan ben je na verloop van tijd weer hip!
Toen ik ging studeren, kreeg ik een stek van de Hoya carnosa (wasbloem) van mijn hospita. Deze oersterke plant sloeg aan, en overleefde alle verhuizingen. Al veertig jaar heb ik die plant en nu planten zo populair zijn, zijn we begonnen om er ook weer wat stekken van te maken, zodat we wat kunnen uitdelen.

In diezelfde tijd was het populair om van alles en nog wat te haken. Op dat moment dacht ik er niet zo over na (ik haakte gewoon gordijntjes voor m’n studentenkamer), maar het leek wel of mensen er geen genoeg van konden krijgen. Want er werden niet alleen gordijntjes en beddespreien gehaakt, maar ook talrijke frutsels. De meesten werden weer weggedaan toen de mode omsloeg, maar nu zijn al die gehaakte ditjes en datjes weer terug. Deze gehaakte pennenbakjes heeft ook iemand een jaartje of veertig bewaard en nu illustreren ze hoe leuk dat staat bij de groene planten.

In het boekje Gehaakte miniaturen staan nog veel meer van deze gehaakte frutsels. Een gehaakte kandelaar, een gehaakt mandje om paaseitjes in te leggen, een gehaakt zonnehoedje en nog meer van dat spul. Na het haken moet het worden opgestijfd, en je ziet: dan kan het héél lang zo in model blijven staan. Het leuke boekje bewaarde ik tot ik er een geschikte foto bij had en nu kan het in m’n shop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013