Goudkleurig glitterkleedje

Volgen jullie me nog? Ik ben een beetje op hol geslagen met al m’n blogjes. Maar het wordt straks wel weer wat rustiger. Ik ben nu bezig met wat blogjes met foto’s die ik kort geleden maakte, maar die nog bleven liggen in de veelheid van alles. Ik vind het leuk om die foto’s vóór de eind-april-en-begin-mei-periode nog te gebruiken, te laten zien, en er mijn lange grote-shop-verhaal mee te vertellen. En dan straks weer met frisse moed aan een nieuwe periode beginnen met blogjes over van alles wat ik toevoeg.

Deze foto dus nu als illustratie dat ik nog lang niet klaar ben met alles ontdekken en onderzoeken. En ik geniet ervan dat jullie die ontdekkingstocht met mij meemaken. Wat is er véél te beleven en te zien op het grote handwerk-terrein. Deze kleedjes bijvoorbeeld, met ingeweven bloemetjes met veel goud en glitter. Past ook wel bij koninklijke aangelegenheden. Maar ook gewone mensen hebben ze tientallen jaren mooi gevonden en ze in hun huizen gelegd. Maar waar kwamen ze vandaan? Ze werden natuurlijk machinaal gemaakt, maar het is toch intrigerend om te weten waar dan. Ik weet het (nog) niet, maar ben wel benieuwd. Het enige waar ik tot nu toe ben achter gekomen is dat ze vroeger ook gewoon bij de Hema werden verkocht.

Zo’n kleedje hoort natuurlijk ook in m’n shop. Er is altijd wel iemand die er goede herinneringen aan heeft omdat ze vroeger bij oma ook lagen. Een tijdje vonden we ze ‘kitch’ en nu kunnen we ze weer als ‘charmant’ of ‘geinig’ zien. Nèt wat je wilt. Ik plaats er nog één in m’n shop, wie weet wil iemand koningsdag ‘in geheel eigen stijl’ meevieren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.