Haan in matalassé

Matelassé  is een textiel-techniek waarbij de dikte of het reliëf wordt verkregen door het textiel met een fiberfill-onderlaag met stiksels te bewerken. Hierdoor worden sommige gedeelten plat en andere gedeelten wat hoger. Dit wordt veel gedaan in dekbedden en bodywarmers.
Maar dat kan allemaal ook machinaal en is eigenlijk niet het èchte matalassé. Het echte, bij ons meer bekend als Zaans stikwerk, wordt met de hand gedaan, en dan kan heel mooie effecten opleveren. Vooral in combinatie met kleurrijk patchwork. In dit voorbeeld wat ik heb is iemand al heel ver gekomen met een mooi werk van een haan, die wat reliëf ging krijgen door het onderliggende opvulwerk. Het meeste is al gedaan. Misschien heeft iemand zin om het af te maken?

(Overweging wat ik toevoeg aan mijn shop: ik kan lang niet alle onafgemaakte handwerken die ik tegenkom in m’n shop zetten, dus ik heb allerlei overwegingen waarom iets wel en iets niet. Hier was de overweging dat ik het heel leuk vindt om nu een keer zoiets van matalassé te kunnen laten zien. Ik had nog niet eerder zoiets. En juist omdat het niet is afgemaakt, geven de foto’s extra informatie over hoe zo’n handwerk is opgebouwd in meerdere lagen. Dus: voor m’n shop en voor de afmaak-liefhebber!)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.