Ricami Diversi boekjes

Het is altijd even nadenken hoe ik iets laat zien wat ik daarna in mijn shop wil plaatsen. Vaak spaar ik boeken en tijdschriften op tot ik er acht van een onderwerp heb; dan past het mooi in een collage. Soms lukt dat niet en dan laat ik er drie of vier zien. Bij drie worden de foto’s dan iets groter.
Maar wat doe ik als ik vijf boekjes heb om te laten zien? Even nadenken dus. Dit keer koos ik deze indeling, waarbij het open vakje laat zien dat ik dat deel niet heb. Ook nummer 1 en 5 niet trouwens. Volgens de nummering zouden er wellicht negen ‘albums’ in deze reeks zijn geweest, maar ik ben nog geen andere tegengekomen dan deze vijf verschillende. Drie daarvan had ik al eerder in m’n shop (je vindt ze bij boeken-borduren), de boekjes met randjes komen er nu bij: album num.3 en album num.9 Die passen ook weer helemaal in de opleving van het maken van dit soort randjes.

Ik wil nog wat overwegingen benoemen, en daarvoor geven deze boekjes goede illustratie. Hieronder heb ik een heel stapeltje uitgelegd, om daarmee te laten zien hoe de conditie van boeken en tijdschriften kunnen wisselen. Soms is iets wat oud is nog piekfijn in orde, en soms is het behandeld als een echt ‘gebruiksvoorwerp’. Dan is er op gekrast of er is een naam opgeschreven. Of er zijn stikkers op geplakt, of prijsjes die er moeilijk meer af te krijgen zijn. Of iemand heeft dat geprobeerd en toen bleef er een kale plek achter. Of de rug is geplakt met plakband en dat plakband is na vele jaren geel geworden. Eigenlijk alles wat je bij tweedehands boeken kunt verwachten komt voor.

Natuurlijk heb ik het liefst mooie boeken in m’n shop. Maar als het mooiste exemplaar is verkocht, dan plaats ik er een minder mooi exemplaar in en dan vermeld ik de gebreken (bijvoorbeeld een hoekje van de voorkant) of de toevoegingen (zoals plakbandjes of exlibrissen of vouwtjes of namen van vorige eigenaresses). Als het verschil erg groot is met een eerder verkocht boekje, dan verander ik ook de foto, want ik wil graag dat mensen van te voren kunnen weten wat ze kunnen verwachten als ze iets bestellen.

Maar nu eerst deze randjes-boekjes: de mooiste exemplaren eerst! Ik heb trouwens niet vaak zoveel verschillende exemplaren van één uitgave, en als ik dat wel heb dan gebruik ik de minder mooie exemplaren ook wel eens om bij te sluiten bij een bestelling waar ik dat bij vind passen. Het gaat immers om de inhoud, en die wordt weer gewaardeerd door handwerkliefhebbers die een plakbandje dan voor lief nemen.

1 gedachte over “Ricami Diversi boekjes”

  1. Zo leuk om hier de oude boekjes te vinden die ik nog van vroeger thuis heb. Op zolder in een tas.
    Om deze in een oogopslag te herkennen.
    Ik heb het borduren weer opgepakt, nu met nieuwe heel gevarieerde patronen.
    Maar dit vind ik puur, en mooi daarom….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.