Halfhartig


Halfhartig betekent: zonder al te veel overtuiging of inzet.
Dat lijkt me geen goed idee, om iets maar half te doen.
Hoewel het eigenlijk best wel vaak gebeurt, vooral met handwerk. Dus daar kan ik nu even over nadenken: waarom begin ik eigenlijk aan zoveel dingen en maak ik ze niet af? Was er niet ook een wijze raad die zegt: “Bezint eer ge begint”? Dus je moet er eerst over nadenken of je wel de tijd hebt en of je wel in staat bent om iets af te maken. Want half werk is jammer van de tijd en het materiaal. En levert ook nog eens frustratie op omdat iets maar ligt te liggen en dan ga je je er rot over voelen in plaats van de creatieve blijdschap verder te beleven.

Nou, daar dacht ik allemaal niet over na hoor, toen ik deze week bezig was met een hart te borduren. Het patroon komt uit één van m’n kerst-borduurboeken waar ik eerst zelf nog wat uit wilde maken. Ik dacht dat ik een nogal ongeordend persoon was, met veel te veel onafgemaakte handwerkjes. Maar als ik dit halve hart zo zie, dan vind ik dat ik toch aardig gestructureerd bezig ben geweest. Dat is toch bemoedigend.

Nu ga ik whole-heartedly aan de andere helft beginnen! Heerlijk borduurweertje, met een dekentje op de (of een) bank!

1 gedachte over “Halfhartig”

  1. Hoi Margriet, het is heerlijk om met verschillende handwerkjes bezig te zijn! Als je maar met één ding bezig zou zijn, verlies je creativiteit. Je komt dan als het ware ‘vast te zitten’ in je werk. Toen ik nog naar m’n handwerkclubjes ging, hoorde en zag ik, dat de anderen ook allemaal met verschillende dingen bezig zijn. Het hoort dus bij ons! Geniet van je afwisselende werk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.