Handwerk hoort bij mijn leven

Bij mij slingeren er altijd wat handwerkjes rond. Iets wat ik gebruikt heb voor een foto, wordt vaak niet gelijk teruggelegd of het heeft geeneens een vaste plek. Er is altijd wel iets wat ik kan gebruiken of zou wìllen gebruiken (want ik kom natuurlijk làng niet overal aan toe). Of iets wat ik gewoon leuk vind om een tijdje tegenaan te kijken. Zo gaat dat al jàren!

En eigenlijk misschien wel m’n hele leven al, nu ik erover nadenk. ‘Bloggen’ heeft mij mijzelf beter leren kennen. Beginnen met bloggen was een stap in het diepe en onzekere, maar het was heel erg de moeite waard. Het heeft me veel gebracht, en dus ook wat zelf-inzicht. Bijvoorbeeld dat ik nu weet: ik moet (wil) gewoon altijd wat handwerk om me heen hebben, dat hoort gewoon bij mij!

Rond mijn zestigste verjaardag besloot ik vooral oude handwerkjes van mezelf te laten zien op m’n blog. Dat was voor mezelf leuk om te doen en ik hoop dat jullie het ook leuk vonden. Vandaag is het de laatste dag van januari en ga ik langzamerhand mijn stapels boeken weer klaarleggen om die in februari op mijn blog te bespreken en in mijn shop te plaatsen. Ik vond het voor mezelf wel prettig dat ik daar even pauze in had genomen.

Vandaag verstuur ik ook weer een nieuwsbrief en verder heb ik me voorgenomen om de stekjes te verpotten. Met onze dochter zijn we volop planten en stekken aan het uitwisselen en sommige stekken hebben nu lang genoeg geworteld. Die stekjes zijn zò ook leuk om tegenaan te kijken, maar ze mogen nu wel een laagje grond. Nou, dat is een symboliek die ik niet kan laten liggen, dus ook al is het nogal obvious: Handwerk is voor mìj ook ‘grondlaag’ in m’n leven!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.