Give away witte sprei: wie wil mag nog meedoen

De witte sprei van mijn ‘give away‘ ligt er nog!
Of beter gezegd: hij ligt er wéér! Want hij was even uit het zicht en daarmee ook even uit m’n gedachten. En kennelijk ook uit die van m’n lezers, want ik kwam erachter dat ‘vlak voor kerst’ niet zo’n goede periode was om een give-away te doen. Ik heb er maar weinig reacties op gehad (wel hele leuke!). M’n plan was om deze sprei zo half januari te verloten, maar ik was het eerlijk gezegd een beetje vergeten.

En nu kwam ik zojuist thuis met een nieuwe plant (een Ficus) en op de één of andere manier dacht ik weer aan de sprei (dus: ik heb weer Focus!). Ik maakte nog een foto en dan gaat dit bericht morgen met de nieuwsbrief mee. Als je wilt kun je nog één dag reageren. Op 31 januari om 24.00 sluit die mogelijkheid.

Dus: wil je meedoen? Laat dan een berichtje achter onder dit blogje, of mail mij (via contactformulier).
Heb je geen belangstelling voor een sprei maar vind je een give-away wel een leuk idee? Die reacties kreeg ik een aantal keer. Dus ga ik later nog eens wat anders verzinnen. Eerst deze mooie oude gehaakte witte en prachtige sprei!

20 gedachten over “Give away witte sprei: wie wil mag nog meedoen”

 1. Een give-away lijkt me erg leuk. Ik ben een fan van uw blog en de presentatie van de ‘oude’ handwerken. Een sprei hoef ik niet, ik heb nog twee spreien. Ik hoop dat de sprei voor iemand is die hem kan gebruiken.

 2. Ooit had ik zo’n prachtige sprei, gehaakt door mijn oma, mij heel dierbaar. Helaas raakte ik door vervelende omstandigheden alles kwijt, ook de sprei. Sinds 5 maanden woon ik weer in een eigen (nou ja gehuurd) huisje, wat zou ik blij zijn als die sprei op mijn bed mag gaan pronken!

 3. Hij ziet er geweldig uit. Dat is toch een prachtige kado. Groetjes en bedankt voor de mooie blogjes en foto’s.

 4. Hij is prachtig en doet me denken aan mn oma dr sprei. Oma was van 1902. Hij zou heel mooi staan op kleindochter dr prinsessebed bij oma ik.??

 5. Bij de vorige reactie zei ik niet mee te hoeven loten, maar vanwege de geringe belangstelling mag je mijn naam ook in de grabbelpot doen.?

 6. Prachtig! Mijn oma haakte spreien voor onze tweepersoonsbedden. Flinke klus, we waren net met tienen. Ze heeft haar handwerk genen wel doorgegeven. Een zus haakt, de ander breit en ik borduur! Ik loot graag mee ?

 7. Letty Broeders de Rooij

  . Ik vind het een leuk idee en wil ook graag ook graag meedoen. Ik haak heel veel maar heb nog nooit een sprei gehaakt.

 8. Ik wil ook graag met de sprei mee loten, mijn moeder kon ook heel mooi haken, en jammer genoeg is de oude gehaakte sprei van mij zo gaar dat ik hem niet meer durf te gebruiken.
  Quilten en of borduren gaat mij prima af, maar haken ben ik geen ster in.

 9. SFC Kooijman-Damen

  Hallo Margriet , wat een prachtige sprei en met liefde gehaakt….
  Super werk.!!! Ook ik kom graag in aanmerking voor de verloting.
  Groetjes Silvia

 10. Wat een prachtige sprei heb je gemaakt en wat een tijd heb je hier in zitten, Margriet. Ik zou heel graag in aanmerking komen omdat het me herinnert aan mijn moeder. Zij was coupeuse en heel goed in handwerken. Jammer genoeg heb ik geen enkele sprei van haar. Dierbare herinneringen. Groetjes van Tiny

 11. Hallo Margriet, inderdaad wat een prachtige sprei. Graag loot ik mee. En als ik niet win, kan ik dan het patroon (ergens) (ver)krijgen? Handwerkelijke groetjes, Wilma

  1. Hallo Wilma, je vraag naar het patroon van dit bekende ruitmotief had ik al in algemene zin beantwoord, maar nu kreeg ik net een bestelling van een paar Durable-boekjes en die bladerde ik eerste even door. En nu kan ik ook de titels doorgeven van twee boekjes waarin dit ruitmotief staat.
   Durable-katoen, al meer dan 50 jaar een begrip. (hierin de punt-gordijntjes die ik zelf vroeger haakte, en nog héél veel mensen, want deze gordijntjes zag je vroeger voor heel veel ramen hangen.)
   De mooiste van Durable-katoen. (hierin zo’n zelfde ruitmotief op de voorkant van het boekje te zien).

 12. Wat een pracht exemplaar! Graag doe ik mee in de loting. Overigens kom ik hier af en aan eens gluren naar al je prachtige handwerkjes en de mooie verhalen die je er over verteld, al laat ik niet altijd een berichtje achter. Wat een geweldig werk doe je hier. Groetjes Lois

 13. marga Holla van Gerven

  Deze sprei roept voor mij herinneringen aan mijn moeder op. Die kon ook zo mooi haken, spreien, tafelkleedjes en ga zo maar door. Ik zou graag mee doen aan je loting. Een geweldig idee.
  Ik sta er toch iedere keer weer van te kijken als ik je nieuwsbrief krijg hoeveel werk je ervan maakt er gaan veel uurtjes in zitten denk ik dan.
  Groetjes Marga

 14. Hartelijk dank voor jullie reacties! Ik heb ervan genoten om die te lezen.
  Er waren lieve en hartelijke complimenten bij voor m’n blog,
  en ook bewonderende opmerkingen voor het vele werk aan deze sprei (niet door mij gemaakt hoor),
  en ook veel warme herinneringen aan oma’s en moeders en aan spreien die er nu niet meer zijn, of te kwetsbaar zijn om nog te gebruiken. En dan is zo’n mooie oude gave witte sprei die zomaar opeens op een blogfoto staat natuurlijk heel aantrekkelijk.
  Dus het is altijd jammer om mensen teleur te stellen (niet gewonnen), maar ik hoop dat degene die deze sprei krijgt er blij mee is. De sprei gaat naar Anja!

  Ook was er nog een vraag naar het patroon. Dit ruitmotief is vroeger in vele variaties gemaakt en er zijn ook patronen in vele variaties. Ik heb het vroeger zelf ook nog gemaakt (dat dan weer wel). Ik maakte witte gordijntjes die in de zeventiger jaren met puntmotief, waarin ook deze ruit was verwerkt. In veel oude haaktijdschriften staat nog wel zo’n variatie.

  Ik heb van de reacties op deze give-away geleerd dat er dus best nog wel belangstelling is voor zulke oude witte spreien. Soms kom ik ze tegen op een antiekmarkt en dan weet ik dus nu dat ik die best wel zou kunnen kopen om in m’n shop te plaatsen. Het zijn prachtige herinneringen aan ‘vroeger’ en zo’n sprei zou inderdáád heel mooi staan in onze eigen interieurs.

  Nogmaals: bedankt voor jullie reacties!

 15. Lieve lezers van dit ontzettend leuke blog, ik werd vanmorgen blij verrast door Margriet, met een berichtje dat ik de gelukkige winnares ben! Ik ben er zo ontzettend blij mee, kan niet wachten tot ik hem in ontvangst mag nemen!
  Mijn oma (geboren in 1898) haakte 2 van dit soort spreien, en na haar overlijden was ik de enige in de familie die ze graag wilde hebben (ze lagen al klaar om naar de stort te gaan!).
  Ze lagen jarenlang op ons bed en het logeerbed, maar door verdrietige omstandigheden gingen ze verloren.
  Sinds een paar maanden woon ik in een eigen huisje, en wat ben ik blij dat ik straks deze prachtige sprei op mijn bed mag leggen.

  Als kind had ik ook van die gehaakte valletjes voor de ramen, gehaakt door mijn moeder, het patroon stond in zo’n Durable boekje. Dat was toch net een ander ruitje dan dit. Als ik de sprei heb ontvangen, ga ik eens proberen of ik het patroon kan ontdekken, en kan uitschrijven. Als dat lukt, laat ik het hier weten. Ik deel met liefde het patroon, voor wie belangstelling zou hebben.

  Iedereen een heel fijn weekend!
  Anja

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.