Handwerktentoonstelling Vrouwen van Nu

De verschillende afdelingen van de vereniging Vrouwen van Nu in Gelderland hebben vandaag en gisteren hun grote handwerktentoonstelling. Deze wordt gehouden in het Kulturhus in Vorden. Het handwerk wat op deze tentoonstelling is te zien geeft een goede indruk hoe vrouwen het hele jaar bezig zijn geweest om – veelal via cursussen – mooi handwerk te maken.

Vrouwen van Nu heeft al een hele lange traditie van 70 jaar. Deze tentoonstelling is dan ook tevens een lustrum-viering. Vroeger heette het de Vereniging van Plattelandsvrouwen. De huidige naam geeft goed weer hoe eigentijds de vereniging nu is, ook weerspiegeld in het handwerk. Cursus-leidsters zijn al vele jaren bezig om telkens een ‘vergeten’ techniek opnieuw onder de aandacht te brengen en er een moderne toepassing of uitstraling voor te vinden. Op de tentoonstelling was dat goed te zien.

Ik maakte een collage van verschillende mooie handwerken die ik zag. Deze foto’s geven goed weer hoe oude technieken in mooie en moderne handwerken worden toegepast. De middelste foto laat Florentijns borduurwerk zien: zo veelzijdig dat het op een ronde bal goed uitkomt. De foto daarnaast toont ‘obmana’, van oorsprong een Roemeense toepassing van de kruissteek. Niet alles hoeft serieus te zijn: borduren op een zeef is ook gewoon leuk om eens uit te proberen en dan verbazing te wekken.

Elk jaar geeft de vereniging ook een folder uit met het cursusaanbod voor het nieuwe seizoen. Voor het komende winterseizoek staan onder andere de Mola-techniek en Kimekomi (beide patchwork-verwant) op het programma. De vereniging verwelkomt graag nieuwe en jonge leden en zij kunnen er dan verzekerd van zijn dat er heel veel deskundigheid is op het gebied van handwerk, en dat deze vrouwen graag hun kennis willen doorgeven aan anderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.